Для Європи підтримка України - це питання її власного виживання, - Віталій Портников

Домовленість за рахунок України - хто б її не досягав - і буде означати остаточний і безповоротний крах європейського проекту. На наш континент повернеться епоха конфліктів, воєн, усобиць, перекроювання кордонів.

Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель. Ілюстрація: novosti-dny.ru.

Віце-канцлер і міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель після своєї поїздки до Сполучених Штатів висловив надію, що домовленість США і Росії відбудеться не на шкоду Україні або Європі. Вельми мудре і проникливе зауваження. Але зовсім недавно пан Габріель не тільки говорив інакше, але і поводився зовсім інакше. Так пише в своїй авторській колонці журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

Якраз тоді, коли попередня американська адміністрація намагалася зробити все можливе для збереження санкцій проти Росії, німецький політик - тоді віце-канцлер і міністр економіки - відвідував Москву, спілкувався з президентом Володимиром Путіним та іншими представниками російського керівництва і говорив про згубність санкцій.

Тоді у пана Габріеля, можливо, була надія, що з Путіним можна буде домовитися за американський і український рахунок. Що відбувається - це "всього лише" конфлікт Москви і Вашингтона, в який залучена Україна. А Європа чому повинна страждати?

Зараз, коли з'явилися американські політики, які стверджують, що те, що відбувається в Україні - це виключно європейська проблема, що Сполучені Штати, які знаходяться за тисячі кілометрів від зони конфлікту, не повинні в це влазити, а повинні співпрацювати з Росією для знищення "Ісламської держави", пан Габріель, очевидно, зрозумів, що це таке - домовлятися за чужий рахунок. Нашого полку прибуло.

Тільки я був би на місці глави німецького зовнішньополітичного відомства обачнішими у формулюваннях. Не можна домовитися за рахунок України чи Європи. Україна - це і є Європа. Наша країна - справжнісінький бастіон сучасної європейської демократії, захисник її цінностей і міжнародного права.

Домовленість за рахунок України - хто б її не досягав - і буде означати остаточний і безповоротний крах європейського проекту. На наш континент повернеться епоха конфліктів, воєн, усобиць, перекроювання кордонів.

І перешкодити цьому можна тільки домігшись від Росії поваги до міжнародного права, сприяючи краху її злочинного режиму і визнання Російською державою і громадянами цієї країни відповідальності за вчинені військові злочини. Іншого шляху немає.

Сполучені Штати можуть протистояти Росії виключно з міркувань поваги до міжнародного права і цінностям демократії. Але для Європи підтримка України - це питання її власного виживання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...