Для контрабанди на Донбасі діють дві великі схеми - волонтер

Активно діючі контрабандні схеми – це, за словами волонтера, фіктивний експорт і перерваний транзит.

Віталій Дейнега. Фото:Лівий берег

Для того, щоб доправити товари з України на окуповані території Донбасу, терористи використовують місцеве населення. Окрім цього, загалом для контрабанди діють дві великі схеми. Про це в прямому ефірі 24 Каналу повідомив волонтер, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега, інформують Патріоти України.

За словами волонтера, наразі активно діють дві схеми контрабанди – фіктивний експорт і перерваний транзит.

"Ми їх об'єднали в одну групу, бо вони схожі. Перерваний транзит – це схема, за якою до нас завозилась контрабанда вже давно. Умовно кажучи, машина з Італії везе меблі, сири, що завгодно. Вона опломбована, оскільки їде через Україну транзитом. Машина приїжджає до Києва, де знімають пломби та розвантажують її. Водночас наповнюють фуру горілкою, українським сиром, чим завгодно. Закривається акуратно пломбочка. Машина виїжджає з України і, наприклад, їде в Грузію", – розповів Віталій Дейнега.

Перебуваючи в Росії замовник товару пише відмову, що її начебто на місці призначення не потребують, тому фура повертається в Україну, однак в'їзд робить з окупованої частини Донбасу. Таким чином здійснюється контрабанда з Європи до України та з держави в "ЛДНР".

Віталій Дейнега додав, що наразі діє угода про спільну транзитну процедуру. Відтак Володимир Гройсман анонсував, що має намір поставити сканери фур на митниці. Волонтер запевнив, що ініціюватиме розгляд питання, щоб такі ж пристрої встановили на КПВВ з окупованим Донбасом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...

"Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів": Кирило Сазонов - про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 11:59

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр, передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використовував фосфор. Росіяни зносять і випалюють Часів ...