Для Кремля Україна виявилася не по зубах: У Гройсмана пояснили, чому незабаром Путін піде з Донбасу геть (відео)

Причиною такого кроку з боку Кремля стане брак коштів і дорожнеча перебування російських військ на Донбасі. Вже з'явилися повідомлення, що наступного року окремі райони Луганської та Донецької областей вже не фінансуватимуться РФ.

Терористи на Донбасі. Ілюстрація:Еспресо.TV

Упродовж року Росія виведе свої війська з Донбасу, щоправда гібридна війна триватиме ще довго. Опісля також для України почнеться нелегкий етап, коли Києву доведеться займатися реінтеграцією цих територій і людей. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак у коментарі Politeka, передають Патріоти України.

"З точки зору військової агресії, я думаю, що війна досить швидко закінчиться, десь протягом року, а війна гібридна триватиме ще багато років. Ми нікуди не дінемо свого сусіда – Росію. Треба розуміти, що в тому чи іншому вигляді, швидше за все, вже не військовими засобами, але війна буде", – підкреслює посадовець.

За його словами, упродовж останніх 300 років українці воюють з Росією та проливають свою кров, оскільки Кремль без України не може існувати та вважає, що "ми без них зможемо існувати ще краще, ніж з ними".

Водночас він зауважив, що війна на Донбасі завершиться тим, що Росія виведе звідти свої війська.

"Я не просто вірю, я знаю, як буде. Вони виведуть свої війська, заберуть частину своїх інструкторів, і на цьому гаряча фаза війни на сході закінчиться. Але почнеться не найлегший етап, коли доведеться займатися реінтеграцією цих територій і людей, які там залишалися під окупацією. Поверненням людей, які виїхали з міста, і з ким доведеться знаходити спільну мову. З тими, хто останні три роки перебував під тотальною пропагандою. Багато що робити. Відновлювати інфраструктуру, запобігати екологічній катастрофі", – додає заступник міністра.

На переконання Гримчака, причиною такого кроку з боку Кремля стане брак коштів і дорожнеча перебування російських військ на Донбасі. До прикладу, як переконує політик, вже пішли повідомлення, що наступного року окремі райони Луганської та Донецької областей вже не фінансуватимуться Російською Федерацією.

"Як Путін так легко зможе піти, бо в нього у 2018 році вибори? А хто вам сказав, що Путін братиме участь у виборах? Я ще раз скажу, ситуація складається таким чином, є такий російський вислів "сила речей", тобто, коли велика кількість подій, начебто не пов’язаних між собою, все одно приводять до якогось результату.

Сьогодні "сила речей" веде до того, що Росія піде зі Сходу України досить швидко, кидаючи озброєння. Тому у мене таке враження, що війська, які сьогодні накопичені частково, бо не можна сказати, що їх там так багато, але вони розташовуються на кордоні між Росією та Україною, який ми не контролюємо, здебільшого для того, щоб зупиняти ті можливі прориви з території ОРДЛО в Росію тих фактично обдурених найманців, які зрозуміли, що завтра тут з’являться Збройні сили України," – наголошує представник міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...