"Для РПЦ і її філіалу УПЦ МП хресна хода – це огляд військ", - Портников

Хресна хода РПЦ в Україні до політики й маніпулювання почуттями простих людей має найбезпосередніший стосунок. А ось до чого вона точно не має жодного стосунку – так це до віри в Бога й до хрещення
Хресна хода УПЦ МП має більше відношення до політики, ніж до Бога. Фото: соцмережі.

"Ще вчора поза політикою був футбол. Деякі шанувальники цього виду спорту доводили самим собі й тим, хто довклоа, що чемпіонат світу з футболу в Росії не має жодного стосунку до політичних процесів. А навпаки, повинен показати, що навіть в епоху гібридних війн і конфліктів люди повинні зберігати прихильність простим людським радощам – бачите, як доброзичливо прості росіяни приймають уболівальників! Вся ця крихка конструкція розсипалася від першого ж випадкового вигуку "Слава Україні!" – російські вовки-пропагандисти миттєво скинули із себе овечі шкури й навіть для далеких від політики західних коментаторів стала очевидною аморальність проведення мундіалю в агресивній країні", - пише оглядач Віталій Портников, передають Патріоти України, та продовжує:

"Зараз без політики буде хресна ходд. Дійсно, яка тут політика, коли православні віряни хочуть красиво відзначити чергову річницю хрещення Київської Русі? Що за небезпечні фантазії? Що за нерозуміння тими, хто не вірить, самого духу церкви?

Тим часом для РПЦ в Україні будь-яка хресна хода – це огляд військ. А хресна хода 2018 року – ще й попередження Константинопольському патріархатові: не варто йти на конфлікт із Москвою, он скільки її прихильників в Україні! І вони готові, за твердженням російського олігарха з українським паспортом Вадима Новинського, не просто до церковного конфлікту, але до "громадянської війни".

Хресна хода РПЦ в Україні 2018 року – це своєрідна "психічна атака", яка повинна довести Константинопольському патріархатові, що така "громадянська війна" дійсно є можливою, а відповідальність за неї буде на тих, хто хоче подолати розкол в українському православ'ї й дати мільйонам прихожан УПЦ КП й УАПЦ змогу возз'єднатися зі своїми одновірцями.

Так, це перекручена логіка. Але хіба в усіх інших своїх діях Москва не керується збоченою логікою? Хіба не називають анексію Криму "поверненням", варварську війну на Донбасі "захистом російськомовного населення", бомбардування жінок і дітей Алеппо – боротьбою з терористами? Чому тоді ми повинні дивуватися тому, що ті ж самі люди вважають подолання розколу прелюдією до "громадянської війни"? Що для таких людей церква йвіра в Бога – просто ще одна можливість вкрасти і вбити?

Саме тому доводиться з жалем констатувати, що хресна хода РПЦ в Україні до політики й маніпулювання почуттями простих людей має найбезпосередніший стосунок. А ось до чого вона точно не має жодного стосунку – так це до віри в Бога й до хрещення".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...