"Для українців війна почалася 1 вересня 1939 р.": Володимир В'ятрович закликав співгромадян не підтримувати радянські міфи

Завдання радянського міфу - приховати третину цієї війни, коли СРСР був союзником Третього рейху, коли його війська самі "віроломно" нападали на сусідні країни.

Початок війни у СРСР. Фото: ЖЖ.

"Друга світова війна для українців почалася 1 вересня 1939. Україна відразу стала одним з її епіцентрів, її мешканці – серед перших її учасників і жертв. Днем поминання їх усіх, згідно з ухваленим минулого року закону, є 8 травня", - написав Володимир В'ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті, на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Тоді що ми відзначаємо чи вшановуємо 22 червня? Те, що два тирани, які разом два роки перед тим почали світову війну, врешті зійшлися в двобої. Але важливіше пам'ятати про 23 серпня 1939, яке увінчало їх співпрацю і запустило маховик війни.

Поминальні заходи 22 червня є елементом втримування радянського міфу про Другу світову, який розповідає про те, що війна нібито почалася щойно в 1941 "віроломним нападом" нацистської Німеччини. Його завдання приховати третину цієї війни, коли СРСР був союзником Третього рейху, коли його війська самі "віроломно" нападали на сусідні країни. Тому нам слід відмовитися від поминальних заходів у цей день, а вшановувати усіх загиблих у страшній війні з усім світом – 8 травня, у День пам'яті та примирення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...