Дмитро Шимків: Заборона російських соцмереж зменшить можливості російських спецслужб

Повністю заблокувати російські соцмережі неможливо, але досягненням буде і суттєве обмеження їх аудиторії, яке зменшить можливість збору даних російськими спецслужбами.

Фото: http://rusjev.net/

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків під час круглого столу, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал "112 Україна".

"Дійсно, на всі 100% заборонити (російські сайти) не можна, і це факт. Системи блокування існують на рівні url, дуже примітивно і просто, на рівні dns. Є питання аналізу трафіку, це вже складніше. Далі управління пакетами, коли починається обговорення про пакетні аналізи, тут з'являються всі ці тези про мільйони і мільярди. Можна відсікти аудиторію в "ВКонтакте" за допомогою url, dns і управління трафіком", - сказав Шимків.

За його словами, падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу російським спецслужбам. "Одночасно VPN і TOR прибирають багато ваших даних, включаючи геолокацію. І факт, що це обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами. Це питання обмеження аудиторії в тому числі. Уже сьогодні в "ВКонтакте" спостерігається відтік користувачів. Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії, і для нас я вважаю досягненням зменшення обсягу аудиторії", - підкреслив Шимків.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...