Дмитро Вовнянко: "Вже зараз під загрозою залишитися без електрики знаходяться місто Суми і Лівий берег Києва"

А чому про все це не подумали протягом трьох років?

Отже. Френд Вадим Двірний - працівник реальної ТЕС, себто - теплоелектростанції, номінальною потужністю 1800 МВт. І розповів він про те наскільки відрізняються між собою марки вугілля, що їх видобувають в України. Тепер трошки хімії, пише Дмитро ВОВНЯНКО, повідомляють Патріоти України.

Головна риса кожного вугілля - вихід летючих речовин. Що таке летючі речовини? Це те що перше вступає у реакцію з киснем. А що таке реакція речовини з киснем? А це, горіння, хай йому.

Так от. Ця сама реакція з киснем трапляться може не тільки під впливом температур, а й з інших причин. Через це більшість українських ТЕС мають запас вугілля вельми обмежений, бо тоді - пожежі і опалення космосу просто за наш із вами рахунок.

Тепер. Більшість наших енергоблоків розраховані на вугілля з виходом летючих речовин до 18%. Тобто - на вугілля марок А і Т. Наразі на території України шахт, що видобували б таке вугілля

Н - Е - М - А

Повторити? Чи й так доступно?

Чи можна перевести станції на вугілля марки Г, яке у нас є? Питання на зустріч, а можна в бак бензинового двигуна залити дизель? На практиці не перевіряв, але знавці стверджують, що або - машина не поїде, або рухатиметься зі швидкістю космічної ракети - тільки вас це не обрадує. Якщо ж без екстриму, то переробка станції з вугілля А і Т на вугілля Г - це як машину з ДВС переробити на електромобіль. Тобто стіни у станції залишаться ті самі, а от все інше...

Навіть процес зберігання вугілля марки Г і марок А і Т - різні. У марки Г вихід летючих речовин - 36%, тобто запакувавши його в наявні бункери, краще за все находитися в пожежній машині. На відстані не менше кілометра.

А чому про все це не подумали протягом трьох років? А отут відповім я. Тому що ще три місяці тому я навіть з найбільш дрімучого перепою в жахах не міг уявити, що в країні знайдеться купка моральних вилупків, які почнуть гратися з енергетичною безпекою країни під час війни, що при цьому ліпитимуть з себе нереальних патріотів. А ще більше я не очікував що знайдуться тисячі упоротих дебілів, які в цій ситуації цих моральних вилупків заходяться підтримувати.

На місці Європи, уже після цього я сказав би всій цій спільності під назвою «Україна» щось типу: «Москва отам - розбирайтеся самі. Ви - нас дістали. Ви - дебіли. Не збагнули цього досі - пацаки вам пояснять доступно. Не навчилися мислити як вільні відповідальні люди - доля ваша бути кріпаками».

А можна вугілля брати за бугром? Ага. Можна. І френд Вадим Двірний підтверджує - привозили з ПАР у 14-15 роках вугілля і заміняли ним донбаський антрацит. Але зі спалюванням вугілля з ПАР були величезні проблеми суто технологічного характеру. Що, очевидно, призводило до збільшення собівартості генерації енергії.

А до цього додаю сказане іншим френдом - Dmitry Medved.

Видобуток антрациту в ПАР - 2 500 000 т. Середнє добове споживання антрациту в Україні зимою - 30 000 т. Всього вугілля виробленого в ПАР нам вистачить на 3 місяці. Балкар бере 80 000 т. Розвантажувати треба по балкару раз на три дні (бажано - два) - а розвантажувати їх немає де. Вартість вугілля на світовому ринку - біля 100 долларів/т. Вихід на ринок України великими обсягами замовлень зразу ж підніме ціну. А один з найбільших продавців вугілля - Росія. Донецьке вугіллячко через треті країни за світовими цінами вона нам продасть залюбки.

Все зрозуміло?

І ще від себе. Сьогодні вже розігнали новину, мовляв, у нас всі станції закільцевані і зупинка тепла і електрики нам не загрожує. Так от я не знаю де беруть ці новини їхні поширювачі, бо за моїми джерелами вже зараз під загрозою залишитися без електрики знаходяться місто Суми і Лівий берег Києва. Бо на Дарницькій ТЕЦ вугілля нема. Край.

От так.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...