До Дня Києва: Кілька вражаючих фактів про нашу столицю (фото, відео)

Київ - це місто-красень.

Серце міста. Фото з відкритих джерелКиїв – місто контрастів. Тут вмістилося скільки всього, що й важко повірити! До Дня міста редакція Патріоти України підготуваладля вас цікаві факти про столицю. Зазначимо, що День Києва у 2017 році святкують 27-28 травня, у столиці заплановано чимало цікавих заходів.

Метро

Саме у Києві одна з найглибших станцій метро! Здогадуєтеся про яку станцію мова? Так, ми говоримо саме про станцію "Арсенальну". Її глибина – понад 105 метрів! Запрацювала станція ще у 1960 році. З 1986 року станція має статус "пам'ятка архітектури місцевого значення".

Станція метро "Арсенальна" в Києві – найглибша у світі

Взагалі життя в Києві тісно пов’язане з метро. Тому до вашої уваги ще один цікавий факт про цей вид транспорту. Станція столичного метро "Золоті ворота" входить у десятку найкрасивіших станцій метро у світі! Туристичне видання BootsnAll назвало станцію однією з 15 найкращих у світі під номером 11. За версією газети The Daily Telegraph станція ввійшла до списку 22 найгарніших станцій Європи. Запрацювала вона у 1989 році. Основна прикраса станції – мозаїка.

Київська станція метро – одна з найкрасивіших у світі

Вулиці

Величезне місто з тисячами вулиць! Чи запам’ятаєш усі? Але ці вулиці варто знати:

найстаріша вулиця – Володимирська (понад тисячу років);
найдовша – Броварський проспект (14 км);
найкоротша – Інженерний провулок (менше 50 м);
найширша – Хрещатик (75 метрів від будинку до будинку);
найвужча – Георгіївський провулок (ширина проїзної частини всього 5,4 метра).

Факти про Київ: вулиці, які варто знати

Висота

Київ розлізся над Дніпром. Його найвищою точкою щодо ріки є площа Слави. Висота – понад 200 метрів. Площа, імовірно, почала формуватися ще за часів Київської Русі!

Найвища споруда Києва

А от найвищою спорудою столиці є телевежа. Красуня висотою у 380 метрів побудована в 1973 році.

Музей

Києво-Печерську Лавру щороку відвідує близько мільйона туристів

У Києві неймовірна кількість музеїв: від музею військової техніки до музею туалетів. Однак один музей є найвідвідуванішим. Щороку тут буває близько мільйона туристів! Здогадалися про який музей йдеться? Так, це Києво-Печерська Лавра.

Транспорт

Про метро ми вже згадували. Але навряд чи ви знаєте, що найдовший київський транспортний маршрут – це маршрут трамвая №12. Він їде від станції метро "Контрактова площа" до Пущі-Водиці. Якщо їхати від кінцевої до кінцевої, ви подолаєте приблизно 20 кілометрів.

З фунікулера у Києві відкривається прекрасний вид на Дніпро

Ну а найкоротшим транспортним маршрутом у Києві є маршрут фунікулера. Протяжність – всього 222 метри. Але воно того варте, адже фунікулер працює у дуже мальовничому куточку столиці.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...