До курортного сезону готові? Ями і діри на дорогах півострова викликають стурбованість кримчан (відео)

Водії, особливо громадського транспорту, з острахом чекають прибуття туристів-автомобілістів, через що затори можуть стати великою проблемою і час у дорозі може значно розтягнутися.

Стан доріг в Криму погіршився. Фото:http://ru.krymr.com/

На порозі травневі свята - традиційний початок курортного сезону в Криму. Але кримчани стривожені підготовкою інфраструктури півострова до сезону. І на те є вагомі причини. Про це пише на сайті Крым.реалии Зарема Сейтеблаєва, передають Патріоти України.

Особливу тривогу викликає підготовка транспортної інфраструктури. Ключова траса Керч - Сімферополь так і не відремонтована. Ремонт проводиться якимись шматками, тобто окремими ділянками, а між ними старе полотно з ямами і дірками.

Через це на трасі виникають періодичні пробки, рух транспорту ускладнений. Водії, особливо громадського транспорту, з острахом чекають напливу туристів-автомобілістів, тоді пробки можуть стати великою проблемою і час у дорозі може значно розтягнутися.

Але навіть більше занепокоєння кримчан викликає стан вже "відремонтованих" ділянок траси. Так, кримський громадський діяч Олександр Таліпов неодноразово звертався в різні інстанції з приводу неякісного ремонту доріг.

"Навіть не знаю, просити Вашої уваги чи вже марно ... Триває вакханалія на ділянці дороги між селами Радостноє і Роднікі. Вісім (!) вже ділянок просіло і поїхало! Узбіччя заболочене, ніхто нічого не контролює, ніхто нічого не виправляє, заміри ніякі не проводяться.

Інформація про те, що підрядник переробляє роботу, надійшла помилкова! Це єдина ділянка дороги на трасі Сімферополь - Феодосія, де такі явні проблеми, більш ніде так халатно ніхто не відноситься до ремонту! Де прокуратура? Де служба автодоріг?

Де Леонід Бабашов (голова Комітету з будівництва та житлово-комунального господарства російського уряду Криму - ред.) з пересувними лабораторіями? Ця дорога не протримається довго, думаю, і до сезону не дотягне", - пише громадський працівник на своїй сторінці в соцмережі.

На доказ своїх слів він докладає відео дороги з власними коментарями.

Обурює кримчан те, що гроші виділяються значні! На ці кошти цілком можна було б зробити якісний капітальний ремонт. Так, уряд Російської Федерації, як повідомив голова російського Державної ради Криму Володимир Константинов, схвалив виділення 5 млрд руб на поточний рік на ремонтні дорожні роботи в Республіці Крим.

За його словами, сума може бути збільшена. "Йдуть ремонти доріг в Криму. Грошей виділено на цей рік, на мій погляд, досить - майже 5 млрд на даний момент узгоджено. Цієї суми більш ніж достатньо, але це ще не всі гроші - ми працюємо над тим, щоб збільшити цю суму", - сказав Константинов.

І більш 1,5 млрд рублів в 2016 році, із запевненнями російської влади, направлять на ремонт муніципальних доріг в Криму. Роботи пройдуть в 25 муніципалітетах, кошти доведені до одержувачів, повідомили в прес-службі російського міністерства транспорту регіону. Кошти виділені відповідно до програми з розвитку транспортного комплексу республіки до 2017 року. При цьому муніципалітети самостійно визначають терміни проведення робіт і список об'єктів, яким необхідний ремонт або реконструкція.

Найбентежніше те, що, незважаючи на обурення громадськості і звернення до відповідних інстанцій, ситуація не змінюється і ніхто не карається. Олександр Таліпов повідомляє, що писав в прокуратуру і російський глава Криму Сергій Аксьонов знає про все, але ... віз, а вірніше робота на дорогах Криму, яка продовжується халтурно, і нині там.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...