Доброго ранку, Хунта! Трохи вранішніх новин, - Денис П'ятигорець

Офіційно голландці вважають, що для України на сьогодні забагато – асоціація, безвіз та ще й членство в ЄС в один рік. Але може через те, що їх «нагнули» ратифікувати асоціацію з Україною попри результати референдуму, вони вирішили помститися?

Денис П'ятигорець. Фото: Фейсбук.Про останні новини з України і світу пише у своєму ранковому дайджесті на власній сторінці у Фейсбуці популярний блогер Денис П'ятигорець, повідомляють Патріоти України.

1. Президент Європейської ради Дональд Туск підтвердив, що Європейський Союз визнає європейські прагнення України та вітає її європейський вибір. Про це він заявив на прес-конференції в Києві за результатами саміту Україна-ЄС. Дуже приємні слова. Особливо враховуючи те, що на самому саміті як раз через цю фразу Нідерланди та ще три країни відмовились підтримувати підсумкову заяву. Офіційно голландці вважають, що це забагато для України на сьогодні – асоціація, безвіз та ще й членство в ЄС в один рік. Хоча формально ця заява не гарантує вступ до ЄС, більше того, сама «фраза спотикання» є цитатою з тексту угоди про асоціацією. Але голландці вирішили інакше. Може через те, що їх «нагнули» ратифікувати асоціацію з Україною попри результати референдуму і вони вирішили помститися, може через тиск з боку РФ, може доповідачу від Нідерландів трапилась неякісна трава – хай оцінку цьому дають дипломати. Але заяви очільників ЄС додали оптимізму – дорогу в ЄС для України ніхто не зачиняє. Все залежить від того, чи пройде Україна цей шлях до кінця. Дуже влучно сказав на цю тему Туск – Ви довели, що можете перемогти зовнішнього ворога, та чи зможете ви уникати внутрішніх конфліктів?

2. Нагадали очільники ЄС і про зобов’язання України в питанні боротьби з корупцією. Європейський Союз погодився на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках існуючої судової системи замість створення окремого Антикорупційного суду в Україні. Головне, щоб ця інституція працювала та давала результат.

3. Верховна Рада ухвалила Закон «Про Конституційний суд України». За прийняття законопроекту № 6427-д у другому читанні проголосували 245 депутатів

4. Верховна Рада України на засіданні у четвер, 13 липня, прийняла за основу проект закону щодо підвищення пенсій. "За" законопроект №6614, який включений в пакет законопроектів щодо пенсійної реформи, проголосували 282 депутати.

5. Рада прийняла зміни до Державного бюджету. Так понад 4 млрд грн буде направлено на підвищення обороноздатності та державної безпеки, 4 млрд грн - на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості, 1 млрд грн - на розвиток і підтримку мережі автодоріг загального користування тощо. Загалом дохідну частину Держбюджету збільшено майже на 40 млрд. грн..

6. Рада дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна, якого підозрюють в аферах із землею.

7. Міжнародний аеропорт "Бориспіль" відновлює переговори з ірландським лоукостером Ryanair в новому форматі. "Ми відновлюємо переговори з Ryanair у форматі Міністерство - аеропорт "Бориспіль" - Ukraine Investment Promotion Office", - зазначив Рябікін.

8. Генпрокуратура і СБУ в ході спільної спецоперації вилучили з незаконного обігу 38 одиниць авіазапчастин і комплектуючих на загальну суму близько 50 млн грн, які, за версією слідства, підлягали незаконному експорту в країни Близького Сходу і Африки.

9. Печерський районний суд Києва наклав арешт на 99% акцій ПАТ Чорноморський суднобудівний завод, що входить в Смарт-Холдинг Вадима Новинського.

10. Світовий банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2018 році з 3% до 3,5%, в 2019 році – з 3% до 4% .

11. За даними ДФС, Офісом великих платників податків за 6 місяців 2017 року забезпечено збір платежів до державного бюджету в розмірі 128,6 мільярда гривень, що на 21,3 млрд гривень, або на 20% білше, аніж у за відповідний період минулого року.

12. У червні міжнародний трейдер Trafigura в 8 разів наростив обсяги поставок природного газу в Україну на адресу своєї дочірньої компанії "Трафігура Україна" у порівнянні з імпортом в травні.

13. Авіакомпанія Qatar Airways оголосила про запуск прямого рейсу до Києва, який буде виконуватися з 28 серпня 2017 року сім разів на тиждень.

14. Українська команда New Cave Media отримала ґрант в рамках ініціативи «Journalism 360 challenge» — ґрантодавцями виступають Google News Lab, Knight Foundation та Online News Association. За отримані кошти буде створено додаток віртуальної реальності для документальної журналістики

15. Держконцерн “Укроборонпром” розширює співпрацю з американською Delphi Corporation і організовує на потужностях держконцерну в Вінниці нове складальне виробництво електроджгутів для автопрому в інтересах американського замовника.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...