​Добровольці «гібридної війни». 1-й батальйон територіальної оборони.

З незрозумілої для мене причини номер 1 в системі позначень батальйон територіальної оборони отримав батальйон, створений у Волинській області.

Його формування почалося в травні 2014 року. При цьому кількість добровольців було близько 70%, решта - мобілізовані з області.

Формування шло тяжко - тільки до 20-х чисел липня на базі 51-ї окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському було завершено бойове злагодження підрозділу і він був відправлений на посилення прикордонних частин в Чернігівську область.

Вторгнення російських військ і фактичний розвал фронту потребував залучення всіх наявних сил - так, до кінця вересня 1-й батальйон виявився на оборонних позиціях в районі Дебальцево.

Першу втрату «волиняні» понесли 15 листопада 2014 року, коли в районі смт. Ольховатка Донецької області в результаті попадання снаряда в бліндаж загинув старший сержант Юрій Вєтров.

24 листопада на позиції в районі шахти «Ольховатська» під час обстрілу з РСЗО БМ-21 «Град» загинув матрос Сергій Склезь. Крім того, восени 2014 року один військовослужбовець батальйону був узятий в полон - його було повернуто в результаті обміну в лютому 2016 року.

Після 93 днів в зоні бойових дій, в кінці грудня 2014 року сформований підрозділ був виведений на відпочинок і ротацію.

В кінці 2014 року було переформатовано в 99-й окремий мотопіхотний батальйон у складі 14-ї механізованої бригади.

Опублікував: Михайло Жирохов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські партизани розвідали одну з найбільших баз окупантів у Джанкої

неділя, 28 квітень 2024, 14:03

Агенти партизанського руху "Атеш" розвідали одну з найбільших нафтобаз росіян у тимчасово окупованому Джанкої. Об’єкт під посиленою охороною. Про це інформує рух "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зазначили, що протягом багатьох місяців, ще ...

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...