"Дорога школа": У Рівному батьки розсекретили суми поборів

Батьки четвертокласників здивовані сумами, які потрібно здати.

Четвертокласники на уроці. Фото: nvk1.info

Купити пса для вчительки запропонували батьки 4-В класу – випускного у початковій школі, зазначають Патріоти України з посиланням на "РадиоТрек".

Мама однієї з учениць, рівненська журналістка Тетяна Вуйлова каже, що ще батьківських зборів з цього приводу не було, але у вайбері батьки, які представляють батьківський комітет, оголосили попередні суми, які потрібно буде здати.

"200 гривень - на випускний, 150 гривень – на ремонт (що саме ремонтуватимуть - ніхто не уточнює), шкільна каса - 150 гривень, 300 гривень – на екскурсію для тих, хто у травні захоче їхати у Львів (але це - за бажанням), і 50 гривень – класній керівничці на День народження, який вона відзначає наприкінці травня. Дуже жваво батьки обговорювали питання щодо вибору подарунку. І батько, який товаришує з учителькою, запропонував купити їй собачку. Собачку непросту, а за 4 тисячі гривень. Потім вже пішли розмови, що собака буде коштувати 5 тисяч гривень. Тобто вже 50 гривнями не обійдеться", - зазначила журналістка.

Оскільки у класі 32 дитини, то, за словами Тетяни Вуйлової, виходить, що не менше 150 гривень доведеться кожному з батьків скластися на собаку для вчительки.

Обурена мама каже:

"Чому такі питання вирішують за рахунок батьків? Нам ніхто не складається на подарунки, то чому ми маємо якісь проблеми вчителів вирішувати? Якщо хтось вирішив подарунок робити, то хай займається цим у позашкільний час. Я розумію, що батьки, які водять дітей у гімназію, займають непрості посади, і для них 50 чи 150 гривень на собачку - це не проблема. Але це вже, виходить, як бездонна діжка", - додала журналістка.

Тетяна Вуйлова обіцяє, що даватиме кошти лише на те, що вважає за потрібне.

"На випускний можна здати. Екскурсія, думаю, що це - необов’язково. Так само питання ремонту і шкільної каси. У 5 класі вони не будуть навчатися у тому ж кабінеті, що нині. Тож складатися на ремонт кабінету, в якому діти не будуть навчатися – це трохи абсурдно. Тим паче, що і в першому, і в другому класах у нас така була ситуація: збирали гроші на ремонт одного кабінету, а дітей перевели в інший кабінет - без ремонту. І тому потрібно було знову збирати кошти на ремонт", - зазначила журналістка.

Жінку підтримують й інші батьки. Вони теж негативно ставляться до подібних ініціатив. Але, каже вона, не всі.

"Батьки, у яких діти – відмінники, дуже добре сприймають ці пропозиції і готові давати гроші. У нас неодноразово розмова була і з завучем, і з директором закладу з цього приводу. Навіть завуч казала мені в особистій розмові, що зацікавилися, звідки у В-класі стільки відмінників. Адже вважається, що найсильніший клас – це А. А тут в А-класі виявилося менше відмінників, ніж у В-класі. Так, в А-класі 6-7 відмінників, а у В-класі -12-15. Тобто ці оцінки не завжди зароблені", - сказала мати.

У той же час дітям, які не ходять займатися до вчителів гімназії на приватні уроки, занижують оцінки.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...