Дослідники навчились робити їжу... з електрики!

​Для процесу виробництва таких продуктів харчування потрібно тільки електрика, вода, вуглекислий газ і мікроби.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Futurism.

Фінські вчені виробили поживний білок, використовуючи систему, засновану на поновлюваних джерелах енергії. Отриманий в результаті продукт складається на 50% з білка і на 25% з вуглеводів.

Наступний етап - це оптимізація виробництва за часом. Зараз, щоб створити один грам білка, потрібно близько двох тижнів. Вчені вважають, що потрібно близько 10 років, щоб довести цю технологію до промислових масштабів.

Синтетична їжа була створена в рамках проекту Food From Electricity, який є результатом співпраці між Технологічним університетом Лаппеенранта і Технічним дослідницьким центром в Фінляндії.

Створення штучних продуктів харчування може в перспективі бути використано для боротьби з голодом в районах, які не підходять для ведення сільського господарства. Також це допоможе скоротити викиди в атмосферу за рахунок скорочення попиту на худобу та сільськогосподарські культури - в даний час на м'ясну промисловість припадає від 14-18% загальносвітових викидів парникових газів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Будь вони прокляті разом із їхнім Путіним": У Селидовому удар росіян зруйнував будинок 73-річної жінки (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:19

У Селидовому ракетний удар РФ пошкодив будинок 73-річної мешканки Ніни. Це вже втретє її доведеться відновлювати оселю після російських атак. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. В ніч обстрілу жінка пішла в гості, а коли повернул...

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...