Дослідники навчились робити їжу... з електрики!

​Для процесу виробництва таких продуктів харчування потрібно тільки електрика, вода, вуглекислий газ і мікроби.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Futurism.

Фінські вчені виробили поживний білок, використовуючи систему, засновану на поновлюваних джерелах енергії. Отриманий в результаті продукт складається на 50% з білка і на 25% з вуглеводів.

Наступний етап - це оптимізація виробництва за часом. Зараз, щоб створити один грам білка, потрібно близько двох тижнів. Вчені вважають, що потрібно близько 10 років, щоб довести цю технологію до промислових масштабів.

Синтетична їжа була створена в рамках проекту Food From Electricity, який є результатом співпраці між Технологічним університетом Лаппеенранта і Технічним дослідницьким центром в Фінляндії.

Створення штучних продуктів харчування може в перспективі бути використано для боротьби з голодом в районах, які не підходять для ведення сільського господарства. Також це допоможе скоротити викиди в атмосферу за рахунок скорочення попиту на худобу та сільськогосподарські культури - в даний час на м'ясну промисловість припадає від 14-18% загальносвітових викидів парникових газів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...