Досвід Світлодарської дуги показав: Україна може прискорити відхід військ Путіна з Донбасу - Бутусов

Змусити Кремль піти геть з української землі можуть лише силові важелі, впевнений журналіст.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Український журналіст Юрій Бутусов вважає, що тільки силові важелі зможуть змусити президента РФ Володимира Путіна зрозуміти, що війна в Україні є для нього капканом і потрібно йти з Донбасу. Про це журналіст написав у своїй статті на сайті видання Дзеркало тижня, інформують Патріоти України.

Бутусов зазначив, що бої під Світлодарськом показали гострі проблеми з комплектуванням російських армійських корпусів, зокрема, проблеми з чисельністю та мотивацією у піхоти. Журналіст підкреслив, що ЗСУ необхідно готуватися до локальних акцій на обмежених ділянках фронту.

На його думку, без військових дій Україна не змінить ситуацію на дипломатичному рівні. Бутусов при цьому заявив, що найбільш дієвий метод переконання Кремля – збільшення кількості трун з Донбасу до Росії.

"Українську армію треба готувати до реальної локальної війни, яка ведеться в лісочках і висотках. І вестиметься ще багато років. Якби такі операції проводилися за планом, якби до таких операцій війська готувалися, починаючи з навчальних центрів, Україна змогла б вибити найголовніше — людський ресурс противника, його бойовий дух.

Бої під Світлодарськом показали, що, попри низьку укомплектованість наших військ, проблеми з комплектуванням російських армійських корпусів ще більші й ще гостріші. Особливо великі проблеми в противника з піхотою — як за чисельністю, так і за мотивацією.

Їх можна й треба бити, і, з правильною підготовкою, втрати в таких локальних операціях будуть не більші, ніж при звичайному сидінні в траншеях. А ось вплив на ворога бойових втрат — величезний. Ми не можемо конкурувати з росіянами в кількості старої радянської зброї на Донбасі, — вони завезуть не менше.

Але ми можемо вибити в противника те, чого йому по-справжньому бракує. Армія має готуватися на полігонах саме до локальних операцій, до самостійних дій піхоти, до грамотних тактичних дій на обмежених ділянках фронту. Ось це й буде майбутнє війни на Донбасі.

Світла пам'ять полеглим під Світлодарськом. Усі вони були добровольцями, усі вони служили не перший рік, усі вони були справжніми патріотами України, людьми з серйозною мотивацією. Дуже боляче втрачати кожного з них. Незамінні в сучасному світі є. Кожен захисник України, кожен справжній Воїн — це втрата, якої не компенсувати нічим. І головне завдання українського керівництва — воювати так, щоб різко змінити співвідношення втрат, і щоб цінувати кожне життя. Цінувати своїх на війні — це означає ефективно й професійно знищувати ворога." - написав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...