ДПС України: Будівництво "Стіни" на Харківщині підходить до завершення

Державна прикордонна служба України завершує роботи зі створення інтелектуальної моделі охорони державного кордону з РФ в Харківській області.

Фото: Інтерфакс-Україна

Зараз роботи тривають в Сумській і Луганській областях.

Про це заявив голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, повідомляють Патріоти України.

"На сьогоднішній день ми завершуємо всі планові заходи в Харківській області, вже почали роботи в Сумській і Луганській областях", - заявив Назаренко.

Він нагадав, що в 2015 році урядом було затверджено відповідний план облаштування кордону, він розрахований на 3 роки. "З середини 2015 року і до сьогоднішнього дня ми облаштували понад 273 км противотранспортных ровів, 47 км контрольно-слідових смуг, 83 км загороджувального паркану, 153 км рокатных доріг", - розповів Назаренко.

За словами глави прикордонного відомства, на поточний рік бюджетом передбачено 200 млн грн на цю програму, що становить лише 17% від запланованого. "На сьогоднішній день ми отримали близько 30 млн і використовуємо ці кошти для цього проекту. У 2015 році було виділено 400 млн, а це лише 40% від запланованого. З цим і пов'язуємо не дуже швидке просування цього проекту. Але він все одно потрібен, ми його будемо реалізовувати", - сказав Назаренко.

Він повідомив, що на вже облаштованих ділянках кордону порушення кордону зведено до нуля, що підтверджує ефективність цього проекту. Нагадаємо, ініціатива української влади по обладнанню кордону з Росією отримала назву "Європейський вал". Спочатку проект називався "Стіна". 19 листопада 2014 р. Кабінет міністрів України прийняв рішення затвердити указ президента Петра Порошенка про позначенні лінії українсько-російського кордону. Проект передбачає спорудження траншей, ровів, а також спеціальних об'єктів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...