Двом українцям загрожує рекордний термін ув'язнення у Польщі

Українці разом з поляками підробляли платіжні картки та знімали гроші з банківських рахунків.

Агентство внутрішньої безпеки Польщі зупинило незаконну діяльність двох поляків та двох українців, котрі сканували дані з карток, копіювали їх та знімали гроші з банківських рахунків, повідомляють Патріоти України.

Агентство внутрішньої безпеки затримало трьох членів злочинної групи у липні 2016 року у Вармінсько-Мазурському воєводстві. В автівці, якою вони їхали, виявлено платіжні картки з німецьким та російським маркуванням, а також без жодних знаків – тільки з магнітною стрічкою. Агенти вилучили також ноутбук з програмним забезпеченням для зчитування та введення даних на платіжні картки та пристрої для скіммінгу – переписування даних з карток.

Згодом Агентство внутрішньої безпеки затримало четверту особу – Яцека М., якого звинувачено у співпраці з трійкою раніше затриманих. Під час обшуку його помешкання було знайдено незареєстровану зброю, амфетамін та екстазі.

Речник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарин сказав, що у липні щодо цієї польсько-української четвірки до суду направили обвинувальний акт.

«11 липня ґданська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо чотирьох чоловіків, затриманих Агентством внутрішньої безпеки. Їх звинувачено у підробці банківських платіжних карток, а одного - також у незаконному володінні зброєю та наркотиками», - сказав він. «Підроблені картки мали використовувати для отримання фінансової вигоди», - додав речник.

Жарин поінформував, що за подібний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 25 років. Четвертий затриманий відповідатиме додатково за незаконне володіння зброєю та наркотиками.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...