Диверсант чи патріот? Соцмережі про ліквідацію екс-бійця ДУК "Лісника"

Дехто вважає його агентом ФСБ, а інші - українським патріотом, якого знищили свої через критику влади.

Олег Мужчиль. Фото: Інформаційний опір.

Знищеним у Києві в ході спецоперації СБУ ватажком диверсійно-розвідувальної групи виявився екс-розвідник ДУК "Правий сектор" з позивним друг Лісник, він же Олег Мужчиль, він же Сергій Аміров, він же Дорже Жамбо-лама. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Он был главой Духовного управления буддистов Украины и настоятелем единственного в Украине официально действующего буддистского монастыря Шейчен-Линг, который находится в поселке Ольгино, что на Донетчине. С началом войны Мужчиль стал разведчиком в ДУК ПС, но этим летом его исключили из организации. В записях в соцсетях Мужчиль радовался взрыву в харьковском магазине "Рошен" и пожару в киевском кафе L'Kafa.

В соцсетях идут жаркие споры относительно личности убитого. Часть интернет-пользователей считает Мужчиля агентом ФСБ, другие связывают его гибель с якобы проводимой властями "ликвидацией украинских патриотов" и проводят параллели с гибелью еще одного видного члена "Правого сектора" Александра Музычко (Сашка Билого).

Предлагаем читателям подборку мнений о ликвидированном СБУ "Леснике".

Петр Олещук: "Итак, как действует типичный главарь российских ДРГ и ФСБшный террорист (по версии СБУ).

- в качестве "прикрытия" использует для себя самый неприметный вид деятельности. Например, создает буддийскую общину и строит буддийский монастырь в Волновахском районе Донецкой области. Что может быть неприметнее?

- чтобы вжиться в образ, внедряется в "Правый сектор", который, как известно любому читателю официальных украинских СМИ, и так является "проектом ФСБ". Внедрение проекта ФСБ в проект ФСБ - это показатель того, насколько хитро и коварно ФСБ.

- чтобы окончательно замести следы - создает блог, где активно критикует украинского президента. Конечно, больше ФСБшному террористу заняться нечем, кроме привлечения внимания к своей персоне и превращения ее в публичную.

- на теракт обязательно берет с собой 7-летнего сына. И то правда, пусть пацан порадуется".

Богдан Кутепов: "Ще раз. Якшо вірити всьому в інтернетах. Один герой і патріот, спецпризначенець СБУ, вішав прапор над Краматорськом, другий герой і патріот, буддистський монах, який заснував Правий Сектор і в подальшому був завербований ФСБ (што?!), помагав зачищати той же Краматорськ, щоб перший герой зайшов і вішав прапор.

Потім один герой убив іншого героя і сам був застрелений, а верхушка СБУ тепер радо потирає ручки. Тепер одні в коментах волають ?#‎зрада?. А інші кричать ?#‎перемога?. А як на мене, то всі однаково зап****лись. Інь і янь, журба і радість, зрада й перемога, вата і вишивата".

"Вбитий на Оболоні "Лісник". Одні кажуть "зрадник, дівєрсант, ФСБшник", інші з нього чуть лі не Сашка Білого ліплять (хоча, теж мені прообраз героя). А я поки нікому не вірю. Легко, знаєте, ліпити зрадника з убитого, який за себе не скаже, і легко пристрелити патріота, шоб замести сліди і прибрати неугодного. Але так само легко ті всі ультраправі адепти Віти Завєрухи і всяких нациків приписують йому героїзм і всякі диверсії - ага, піди докажи, шо то він ДНРівських ДАІшників кошмарив, якшо любий дурак собі таке готов приписать, а вже год пройшов, і справжні лазутчики все-одно ж за себе не скажуть: е, не поняв, то не він, тіпа, то я організував...

А ше фігєю, як ці сайтіки тіпа "Спротива" в своїх вбросах уже як факт видають: наші доблєсні дівєрсанти під керівництвом убитого підлими СБУшниками патріота робили успішні вилазки навіть на територію Ростовської області. Ви уважаїмі або сильно забрехались, або якшо це правда, то у вас в клепки в голові бракує: шоб одного одмазать перед ультраправою вашою громадою, ви готові давати Путіну свідчення про порушення держкордону з боку українців. Щоб тепер він казав: не тільки наші дєсантніки блудились, он нацики самі признаються, шо в Ростов шастали. Ну, і про Савченко значить не така вже може бути й брехня тіпа. Бовдури..."

Владимир Голышев: "Я так и не понял: буддист - правосек-герой или примус починял? А то ж люди волнуются - не знают, что кричать: "брехня!" чи "патриотив катують!"

Игорь Мосийчук: "Вчора прес-служба СБУ з сльозами на очах повідомила про героїчну спецоперацію в результаті якої ліквідована російська диверсійно-терористична група. В ході спецоперації загинув один боєць спецпідрозділу СБУ "Альфа", ще одного поранено, а також ліквідовано очільника ворожої ДРГ.

Під вечір вчорашнього дня ЗМІ та Інтернет підірвала інформація, що загиблий в результаті спец-операції СБУ ніякий не російський диверсант а український націоналіст-революціонер в недалекому минулому командир розвідзагону ДУК "Правий сектор" а пізніше боєць партизанського загону "Тіні" Олег Мужчиль позивний "Лісник", який приймав активну участь у війні з окупантами на Сході нашої країни. Нібито саме спецгрупи на чолі з "Лісником" проводили найуспішніші диверсійні рейди і знищували цілі колони російських окупантів. ЗМІ та учасники війни на Сході стверджують, що саме ДРГ "Лісника" ліквідувало на Луганщині одного з очільників російських терористів Мозгового.

Водночас ЗМІ стверджують, що причиною затримання групи "Лісника" стала її причетність до вибуху гранати в магазині "Рошен" в Харкові. До того ж є інформація, що в ту ніч в столиці СБУ затримано дві ДРГ не пов'язані між собою і одна з них це група "Лісника", а інша - дійсно складається з громадян Російської Федерації.

Враховуючи вище викладене а також непередбачувані наслідки, які можуть виникнути в результаті приховування правдивої інформації СБУ або перекручуванні інформації в ЗМІ я як народний депутат України вже з самого ранку направив депутатське звернення до голови СБУ Василя Грицака надати якнайшвидше інформацію про обставини затримання в столиці ДРГ та можливу загибель при цьому затримані Олега Мужчіля позивний "Лісник". Сподіваюся відповідь отримати якнайшвидше адже від цього залежить стабільність та суспільно-політична ситуація в країні".

Евгений Ихельзон: "Думаю, что всю свою деятельность Олег Мужчиль, он же Сергей Амиров, он же Дорже Жамбо, осуществлял совершенно искренне, исходя из внутренних убеждений. Возможно, он перешел тонкую грань, между тем, когда ты воюешь за Украину и когда воюешь с магазинами конфет "Рошен". При отсутствии самоконтроля и желании быть знаменитым такое случается.

- ФСБ? Не знаю, скорее гиперпатриотизм крайне правых, убитый был членом "Тризуба" лет 20, поэтому скорее СБУ, чем ФСБ, по моему мнению. Многие ультранационалисты были в контакте со службами, впрочем, эти контакты могли быть и полезными для страны.

- Буддизм. Олег был нам известен, как Дорже Жамбо с 1991 года, он один из учредителей первой в Донецке буддийской общины. Его интерес к буддизму был искренним и неподдельным, он практиковал буддийское учение, нам есть за что сказать ему "спасибо". Однако, с моей точки зрения, только безудержно тщеславный человек может стать буддийским монахом - самозванцем, коим и был Дорже Жамбо. Быть может, это станет откровением для его учеников, но они учились у человека, который придумал свою биографию, все его истории были ложью. Монашеское имя и школу он придумал сам, такое случается в странах, где люди невежественны и не могут проверить.

Тем не менее, хочется верить, что человек, одевающий "одежды Будды", делал это с искренними намерениями. Со своей стороны, я сожалею, что знал это и молчал, чтобы не конфликтовать публично. Подчеркиваю, что он не выписался из буддистов, как из "Правого сектора", задним числом. Он был таким, как есть. И мне жаль, что его жизнь оборвалась таким трагическим образом.

- Ликвидация. Очевидно, что его хотели просто задержать, как задержали других участников "группы". Бывает, что происходят эксцессы, жаль, что так произошло. Для меня, очевидно, что люди, квартира которых набита взрывчаткой, не собираются заниматься медитацией на "добро". Надо быть осторожными, по крайней мере, пока не станут ясны обстоятельства дела.

Хочу только сказать, что "Лесник" скорее жертва своей непримиримости, тщеславия и "гиперпатриотизма", о чем можно прочесть на его странице в ФБ".

Сергей Каразий: "Про ефективність роботи ФСБ в інформпросторі України можна судити з того як швидко й ефективно воно запустило тему "СБУ вбило патріота" після того як СБУ накрило російську диверсійну групу з арештом громадян Росії. Українські ідіоти тему підхопили з радістю".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прокинуться вулкани й почнуться повені: Індійська провидиця назвала рік завершення війни в Україні й великих руйнувань в Росії

субота, 27 квітень 2024, 16:50

До кінця 2025 року війна закінчиться, а в Росії розпочнуться катастрофічні природні катаклізми. Про це розповіла індійська провидиця Ліліта Шанті, передають Патріоти України. "До кінця 2025 року ситуація на фронті почне поліпшуватися. Не цього року вон...

Це сталося у грудні: Зеленський ставив спікеру Джонсону дедлайн для ухвалення військової допомоги - Politico

субота, 27 квітень 2024, 16:41

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у грудні минулого року сказав, що Україна зможе протриматися без допомоги США максимум до березня-квітня. Про це йдеться у статті видання Politico...