"Е-декларування - це не покарання, а нормальна практика багатьох країн" - аналітик про зміни до закону про е-декларації

На думку Павла Нусса Е-декларування - це не інструмент політичного тиску на неурядові організації та всі інші зазначені в законі категорії, тому для нього незрозуміла істерика деяких антикорупціонерів.

Громадські активісти та антикорупціонери не повинні боятися е-декларування. Ілюстрація:http://glavcom.ua

Відомий політичний аналітик Павло Нусс вважає, що зміни законодавства щодо Е-декларування, крім усього іншого, дають можливість для викриття мереж російських агентів впливу. Експерт підкреслює, що до Е-декларування залучаються тільки ті громадські працівники, які "рулять процесом" в громадській організації. Е-декларування не поширюється на рядових членів цих організацій. Про це Нусс написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Згоден з висновками журналіста Віктора Уколова, який пише, що Е-декларування - це не покарання, а нормальна практика багатьох країн, воно нічим не загрожує чесному декларанту. Е-декларування - це не санкція або інструмент політичного тиску на неурядові організації та всі інші зазначені в законі категорії, тому для мене незрозуміла істерика деяких антикорупціонерів", - написав аналітик.

Він додає, що, якщо лідери тієї чи іншої громадської ініціативи згортають свою діяльність через те, що на них починає діяти Е-декларування, значить вони конкретно приховують джерело своїх доходів, або як вони кажуть, фінансування проектів в таємниці від суспільства і держави . Висновок: ці перелякані люди не можуть претендувати як приклад ефективної антикорупційної діяльності, тому що самі не є прикладом прозорості та відкритості у відносинах "громадянин-держава".

"Ми можемо зрозуміти обурення і деяких західних донорів, які фінансують безліч проектів, таких як контора Шабуніна та компанії. Тому вказана в майбутніх деклараціях інформація про стан цих "антикорупціонерів" шокує не тільки нас, українців, а й політичний інстеблішмент США, ЄС", - написав Павло Нусс.

Він підкреслює, що головне завдання, що після або до січня 2018 року, коли почнуть викладати декларації, мережі російських агентів впливу будуть викриті, і не спецслужбами, а звичайними і порядними і розумними активістами, для яких е-декларування не є підставою для істерик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...