Екс-міністр пояснив, як сварка Путіна і Ердогана поверне Крим Україні

Конфлікт Туреччини та Російської Федерації після катастрофи Су-24 в Сирії може сприяти деокупації українського півострова Крим, який був анексований РФ в березні 2014 року.

Олександр Лієв. Фото: соцмережі.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив екс-міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв, передають Патріоти України.

"Обострение отношений между Турцией и РФ может серьезно повлиять на судьбу аннексированного Крыма. Аннексия стала возможной в том числе и из-за тихой позиции (президента Туреччини. - Ред.) Эрдогана. Да, он тогда заявил что не признает права РФ на Крым, но кроме "взволнован" и "глубоко обеспокоен" ничего не предпринял", - написав він. "Тогда российские дипломаты в Турции праздновали успех и победу, их устраивал "взволнованный" нейтралитет", - додав екс-міністр. Лієв та підкреслив, що тепер російські військові літаки над Туреччиною схвилювали Ердогана насправді.

"Деоккупация Крыма будет тоже в результате стечения обстоятельств. Разных. Обязательно неожиданных. Состояние дел в Москве. Позиция Истамбула. А может выборы в США? Может обстановка на Дальнем Востоке? Или пробудившаяся терактами Европа? В любом случае к этому должно быть готово Украинское государство и в любом случае - для этого нужно готовить настроения в Крыму. Крым вернется. Не сомневайтесь", - резюмував Лієв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...