"Епоха кримінального накопичення підійшла до свого логічного фіналу", - експерт

Яка вже різниця, скільки у вас вкрали – півтора мільйона чи півтора мільярда, іронізує Олег Синякевич

До чого призведуть е-декларації? Фото: Caricatura.Ru Про що говорять скромні декларації нашої клептократії? Що епоха кримінального накопичення підійшла до свого логічного фіналу, клептократія вперлася рогами у глуху патову стіну і не знає, що далі робити. Суть не в тім, що вони показали напівголодному і добряче пограбованому суспільству соту чи тисячну частину чесно вкраденого, а суть в тім, що вони показали межі своєї фантазії як державні люди, як економісти. Прем’єр-міністр, який тримає каменем в тумбочці півтора мільйона доларів – це діагноз. І не тільки кримінальний, а й психопатологічний. Так пише Олег Синякевич, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"Всі ці годинники, квартири і валізи з кешем – це планка жлобства і дегенерації. Але тут з’являється ще один цікавий фактор: раніше ми про це все також знали, але на будь-який закид вони відповідали – «а ти докажи!..»; а от доказати ніхто нічого не міг, оскільки вся «доказалка» - ментура, прокуратора і суди – були в їхніх руках. Тепер же вони демонстративно продемонстрували, що такі – да!: ось вам велика купа бабла, ось вам – «ролекси» і «бригети», які ніколи не будуть показувати ваш час, а ось вам квартири, в яких ви ніколи не будете жити. І це все – наше. Які питання?..

І ось тут настає черга рефлексій пограбованих – або почати задавати питання, або мовчки з’їсти ці декларації і цим відкрити вікно Овертона до наступних декларацій, в яких вже будуть легалізувати все, нажите непомірним трудом на державних чиновницьких галерах. Тобто, воно буде мовчки легалізоване суспільством. Тому що яка вже різниця, скільки у вас вкрали – півтора мільйона чи півтора мільярда. Ви ж не проти? А якщо проти, то це мусить бути виражене в якійсь дії; спротив – це не статика, це – динаміка.
У Лебона є тези, що описують процес деградації Риму, громадяни якого від психологічного стану воїнів виродилися в жалюгідний плебс, що вже втратив імперативи великого, задовольнившись «хлібом і видовищами»:

«Було стільки жахливих утисків, але ніколи ні найменшого протесту».

Ось саме це і був кінець Риму. А нашестя варварів просто заповнило ту метафізичну пустоту, яка утворюється внаслідок відсутності сплаву гідності і вольових якостей. Бо безвольна гідність - нічого не варта".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...