"Если попали в плен, самое главное, что должны сделать всеми правдами и неправдами, — это дать знать об этом товарищам и родственникам", - Мирослав Гай про рабську індустрію "Лугандонії"

Насправді справжнє число полонених громадян України може залишитися під знаком Х. Патріоти почали зникати безвісті ще до початку військових дій в Слов'янську.

Полонених російські терористи і бойовики бандформувань тримають в жахливих умовах. Фото: another.kiev.uaПатріоти України пропонують читачам матеріал зі сторінки Фейсбук волонтера, який воював в зоні АТО, керівника благодійного фонду "Мир і Ко", військового журналіста Мирослава Гая, в якому він аналізує одне з найболючіших на сьогодні питань для всієї України - доля полонених українців на Донбасі. Зараз на Донбасі є три основні сили, які утримують українських полонених - безпосередньо підрозділи ОРДЛО, російські війська і польові командири приватних військових компаній. Читаємо далі:

"Судьба пленного зависит от многих факторов, в частности, к кому он попадет. Бывали случаи, когда гражданские волонтеры сидели по 90 суток, а иногда и по году в застенках, выходили оттуда чудом, потому что официальные переговорщики даже не знали об их существовании. Сейчас попасть в плен ОРДЛО может не обязательно волонтер и даже не обязательно проукраинский гражданин. В подвал попадают бизнесмены, которые не идут на уступки боевикам, общественные деятели, местные жители, собственность которых облюбовали те или иные главари вооруженных группировок. Иногда в плен в качестве рабов попадают молодые люди, которые не желают брать оружие в руки, воевать, но, таким образом, их заставляют рыть окопы и выполнять грязную работу. Поэтому все зависит от того, к кому вы попали и при каких обстоятельствах», — розповів екс-учасник АТО.

За його словами, він познайомився з одним волонтером, який вийшов на свободу з полону, а до того його намагалися продати російському ФСБ в якості українського коректировщика артилерії.

«Если вы волонтер и попали в плен, самое главное и первое, что вы должны сделать всеми правдами и неправдами, — это дать знать об этом своим товарищам и родственникам. Ведь гражданские часто не попадают в списки на освобождение, потому что никто не ведет учет волонтеров», — підкреслив військовий журналіст.

«Я знаком с двумя волонтерами из Луганской области, которые помогали украинской армии продуктами, а попав в плен и просидев почти год в качестве рабов в Луганске, чудом попали в список обмена и вынесли под одеждой огромный украинский флаг, которым боевики пользовались как тряпкой для ног в Луганской комендатуре. Сейчас этот флаг находится в Историческом музее Киева», — каже керівник благодійного фонду "Мир и Ко".

"Таких людей я знаю много, для меня они — Герои. И наличие даже нескольких жителей Донецкой и Луганской областей с такой патриотической и отчаянной любовью к Украине не дает мне никаких оснований даже мысленно отказаться от возвращения Донецка и Луганска на родину", — зробив підсумок Мирослав Гай.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...