Фахівці з туризму розповіли, що саме приваблює іноземців у Києві

​Деякі туристи приїжджають в українську столицю просто подихати свіжим повітрям, а європейці все частіше порівнюють Київ з Берліном.

Фото: Київ (facebook.com/kievcity.gov.ua)Про це розповів начальник Управління туризму Департаменту економіки та інвестицій КМДА Антон Тараненко в ефірі "Громадського Радіо", повідомляють Патріоти України.

"Є таке висловлювання, яке зараз є дуже популярним: "Київ - це новий Берлін". 15 років тому саме в Берліні відбувалися такі події, можна сказати, революції свідомості людей. Це не тільки в культурному або інфраструктурному плані, це в плані розуміння того, як саме все відбувається в місті. Наприклад, у Берліні 15 років тому існувала культура, яку не можна назвати хіпстерською, вона більш вільна та позитивна. Зараз це є у Києві. Європейці приїжджають і говорять: «Це той Берлін, який був 15 років тому, але надсучасний", - розповів він.

За словами Тараненка, зараз номером один в київському регіоні за відвідуваністю є Чорнобиль, який у минулому році відвідали більше 70 тис. іноземних туристів. Чиновник зазначив, що зараз "всім набридла Прага, набрид Лондон, набридли ті місця, які щорічно не змінюються в певному сенсі".

"Два роки тому ми боролися з великою проблемою щодо безпеки. Зараз ми продаємо Київ на вікенд. Київ - це подія на вікенд. Приїжджайте до нас на два-три дні! Якщо ви віруюча людина, християнин, ви можете відвідати наші святині. Якщо ви полюбляєте гастрономічний туризм, то можете відвідати багато закладів. У Києві з’явилися суто київські ресторації, де можна спробувати притаманні тільки цьому регіону страви. Київ - це місто-парк. Китайці просто приїжджають до нас подихати. На Дніпрі можна створити штучні хвилі для серфінгу", - розповів він.

Він нагадав про унікальністанції метро у Києві - "Арсенальна" (найглибша і найдовша в світі) та "Золоті ворота" (найчарівніша станція).

"Культурна і гастрономічна складова у Києві на високому рівні. Де ви ще за 10 євро повечеряєте в ресторані рівня Києва? В Європі немає такого. У нас дуже дешево. Я запрошую іноземних і українських туристів приїжджати до Києва саме зараз, тому що через 2-3 роки у нас уже не буде так дешево. Це ринок. Якщо є попит, то є і збільшення ціни", - додав він.

За словами Тараненка, в Києві кожен іноземний турист витрачає в день близько 100-200 євро. До речі, невелике польське містечко Перемишль, знаменита площа Ринок у Львові, стародавня синагога і мальовничий замок в місті Жовква – місця, які можна встигнути відвідати всього за 2-3 дні.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...