Ferrari: Омріяна легенда (фото, відео)

​Ferrari – один із флагманів серед виробників спорткарів. Італійська компанія випускає першокласні суперкари вже понад півстоліття. З роками їхня репутація тільки зміцнюється. Сьогодні Ferrari залишається символом конкуренції, статусу та швидкості.

Фото: 24tv.ua

Упродовж усієї своєї історії компанія бере участь у різних автоперегонах. Найбільшої слави Ferrari здобула у "Формулі-1", де червона команда досягнула неабияких висот. Для багатьох ці боліди стали символом королівських перегонів. Про легенду автопрому розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Звичайно, суперкари коштують чимало. У світі автомобілів найдорожчим є Ferrari 250 GTO. У 2013 році таку модель оцінили у 52 мільйони доларів.

Може здатися дивним, але у світі суперкарів важлива не кількість проданих автомобілів, а їхня ексклюзивність і раритетність. Ось чому багато виробників випускають такі моделі обмеженими серіями. Невелика кількість автомобілів тільки підігріває інтерес і зумовлює високу вартість. Кожна нова Ferrari може коштувати мільйони доларів. Хоча насправді, всі суперкари переважно продані задовго до того, як їх встигли випустити.

Добре відомий усім Логотип Ferrari – чорний кінь, який гарцює на жовтому щиті – з'явився в 1932 році. Створений він був дизайнером Франческо Баракка. Існує також легенда про те, що зображення зі щитом і конем було на військовому літаку Франческо, коли він служив бойовим пілотом у роки Першої світової війни.

Ferrari давно стала мультиміліардною компанією, яка здебільшого займається випуском автомобілів для перегонів, але в її концерні є також торговельні марки, які працюють в інших напрямках. Магазини з не автомобільною продукцією Ferrari по всьому світу щорічно приносять додатково 1,5 мільярда доларів завдяки бажанню людей купувати все, що має відношення до неї.

Сьогодні імениті італійці вийшли далеко за рамки суто автомобільної індустрії. Варто лише подивитися на Ferrari World в Абу-Дабі. Цей тематичний парк, створений за подобою Діснейленду, дає можливість відвідувачам відчути себе всередині гігантського автомобільного заводу.

Парк відкрили у 2010 році. Крім різноманітних атракціонів, відвідувачам, звісно ж, запропонують незабутній тест-драйв на Ferrari California.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Чому коаліція держав Заходу не дала впасти на Ізраїль жодній іранській ракеті, але спокійно спостерігала, як російські ракети падають на Україну два роки?" - Олещук

вівторок, 16 квітень 2024, 9:48

"Отже, що українці дізналися за підсумками атаки Ірану на Ізраїль. По-перше, авіація держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) може підійматися за тривогою для захисту повітряного простору держави, яка у НАТО не входить. У тому числі - і за ме...

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км, - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів