Хіти тижня. "Купила Suzuki Grand Vitara за 10 грн у цивільного чоловіка". НАЗК подало до суду адмінпротоколи щодо віце-спікера ВР

Попередній власник придбав це авто за 180 тисяч гривень.

Оксана Сироїд. Фото: соцмережі.

Національне агентство з питань запобігання корупції України подало до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами декларування недостовірної інформації, неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК 7 листопада, передають Патріоти України.

Три адміністративні протоколи складено за результатами перевірки декларацій 2015–2017 років заступникці голови Верховної Ради України Оксани Сироїд. "Зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб'єкта декларування на дату придбання права. Придбання автомобіля здійснювалося на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила Оксана Сироїд у свого цивільного чоловіка, становила 10 грн. Проте у деклараціях вказано вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме 180 тис. грн. Зафіксовані правопорушення, пов'язані з корупцією, передбачені ч. 2 ст. 172-6 Кодексу про адміністративні правопорушення", – ідеться в повідомленні.

Також НАЗК склало два протоколи щодо заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе. "Встановлено, що заступник міністра несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням доходу від відчуження Lаnd Rover Rаnge Rover 2010 року випуску, а також із набуттям у власність Lаnd Rover Rаnge Rover 2013 року випуску", – зазначають у НАЗК.

Також не повідомила про придбання Honda Accord 2011 року випуску вартістю 150 тис. грн прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 міста Києва Ольга Денисенко. "Окрім цього, Національне агентство направило до суду п'ять адмінпротоколів за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій. Встановлено, що несвоєчасно без поважних причин подали декларації депутати Київської обласної ради та Києво-Святошинської районної ради, старший офіцер Національної гвардії України, а також службовці Головного управління Державної фіскальної служби", – додали у НАЗК.

У Національному агентстві підкреслюють, що із січня до жовтня 2018 року НАЗК подало до суду 300 адмінпротоколів: 150 – за фактами несвоєчасного подання суб'єктами декларування декларацій, 135 – у зв'язку з неповідомленням або несвоєчасним повідомленням про суттєві зміни в майновому стані, 15 – за фактами декларування недостовірної інформації. "Складення протоколу і направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення", – підкреслюють у НАЗК.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...