"Гарантії" від гопника: Лавров додав українцям впевненості, що договори з Росією не варті паперу, на якому написані, - про Будапештський меморандум

Ось вже два роки, як світу пора зрозуміти, що єдиною гарантією "гопника, який зарвався" може бути тільки одне - відсутність будь-яких гарантій.

Сергій Лавров. Фото:xn--j1aidcn.org

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в ході своєї прес-конференції 26 січня в черговий раз додав українцям впевненості, що будь-які договори і угоди з Росією не варті навіть паперу, на якому написані. Про це пише у колонці УНІАН Тетяна Урбанська, зазначають Патріоти України.

Гібридна війна, яку Росія веде в Україні, і, з деяких пір, в Європі і на Близькому Сході, змушує Кремль генерувати і озвучувати кричущу брехню. Так, наприклад, глава МЗС РФ заявив, що Росія не порушувала Будапештський меморандум, який гарантує територіальну цілісність України, оскільки не загрожувала Києву ядерною зброєю.

"Будапештський меморандум включає одне єдине зобов'язання - не застосовувати проти України ядерну зброю, ніхто цього не робив, і загроза застосування ядерної зброї відносно України не звучала", - сказав Лавров.

Разом з тим, в документі, підписаному Росією, Великобританією і США, мова йде про дещо інші гарантії Україні, яка добровільно відмовилася від свого ядерного потенціалу. Так, в першому пункті Будапештського меморандуму чорним по білому написано, що країни-гаранти "підтверджують Україні їх зобов'язання ... поважати незалежність і суверенітет, а також існуючі кордони України". Тобто, на момент підписання цього документа, "несправедливе" існування Криму у складі України Росію аніскільки не бентежило.

У наступному пункті сказано, що РФ, Великобританія і США підтверджують свої зобов'язання "утримуватися від загрози силою" або її застосування проти територіальної цілісності та політичної незалежності України. Крім того, ці країни обіцяють, що "жодна їхня зброя (а не тільки ядерна - авт.) ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони".

Разом з тим, для тих, хто цікавляться, буде цікаво поглянути і на ще один пункт Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія вже більше 20 років як повинна "утримуватися від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету".

Регулярні торгові війни, які Москва із завидною регулярністю розв'язувала проти "братньої" України, скарги українців до СОТ, і, нарешті, розгляду в Стокгольмському арбітражі - чудово демонструють, як саме Росія виконує це своє зобов'язання ...

Останнім часом, втомлена від російсько-українського питання Європа намагається посадити сторони за стіл переговорів і, не миттям, так катанням, продавити появу якогось "легкоперетравлюваного" нового договору, що дозволяє встановити в цій гібридної війні такий же гібридний мир.

Разом з тим, всьому світу вже два роки як пора зрозуміти, що єдиною гарантією "гопника, що зарвався" може бути тільки одне - жодних гарантій. А для підтвердження цієї думки Заходу варто було б уважно вчитатися в той же Будапештський меморандум і помножити два на два - солодкі промови російських офіційних осіб і сумну реальність, що не підтверджує жодного слова зі сказаного.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...