Геополітичні інтереси Кремля у ЦАР, або Навіщо Росія полізла в Африку, - Портников

Домовленості про безоплатну військову допомогу ЦАР з боку Кремля були досягнуті ще рік тому. А у травні цього року президент ЦАР Фостен-Арканж Туадера був гостем Петербурзького економічного форуму і зустрічався із Путіним.

Ілюстрація:Политика Сегодня

Президент Росії Володимир Путін націлився на Африку, бо там можна "поживитися" корисними копалинами та насолити Франції. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, зазначивши, що РФ цікавить не стільки вплив, скільки гроші, передають Патріоти України.

"Загибель трьох російських журналістів у Центральноафриканській Республіці дозволила звернути увагу на те, про що практично не повідомлялося в світових медіа - військове втручання Росії у справи африканських країн. Російські журналісти хотіли зібрати матеріал про інструкторів приватної військової компанії "Вагнер". Так-так, тієї самої приватної військової компанії, бійці якої були знищені американськими військовими в Сирії", - написав Портников.

За його словами, питання про те, що саме Росія забула в Африці, може виглядати дивно для кого завгодно, тільки не для президента РФ і його оточення.

"А що забув в Африці Радянський Союз, на який рівняються російські чекісти? Що Кремль забув тоді в Анголі, Мозамбіку, Лівії, Судані, багатьох інших країнах? Для радянського керівництва це була боротьба за вплив, розширення імперії за допомогою ідеології. Для російського керівництва це ще й боротьба за гроші. Так, ЦАР - дуже бідна країна. Але хто сказав, що в бідних країнах нічим поживитися? Золото, алмази, кобальт, уран... Навіть нафта в такому переліку виглядає не найголовнішим ресурсом", - зазначив журналіст.

Він нагадав, що ЦАР всю історію страждала від диктаторів і міжусобиці. А навести порядок в країні намагається Франція.

"Однак в останні роки керівництво ЦАР, схоже, розраховує не на Париж, а на Москву. А в Росії і раді накласти лапу на чергові концесії і створити проблеми для Парижа. Адже чим більше проблем у колишній французькій Африці - тим більше проблем для Франції і ненависного Заходу!

Домовленості про безоплатну військову допомогу ЦАР з боку Кремля були досягнуті ще рік тому. А у травні цього року президент ЦАР Фостен-Арканж Туадера був гостем Петербурзького економічного форуму і зустрічався із Володимиром Путіним. Журналісти цю зустріч практично не помітили. Але якраз після неї з'явилася інформація про те, що у ЦАР з'явилися "інструктори" "Вагнера" - вони ж найманці Путіна", - резюмував він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...