"Годі брехати!": Польща висловила протест проти незаконних дій російської влади у Катині

МЗС країни висловило "стурбованість" діями Росії, яка вказує неправдиву інформацію у меморіальних табличках.

Монумент у Катині. Фото: http://24tv.ua

У спеціальній заяві МЗС Польщі кажуть, що представлені на таблицях дані про кількість загиблих у польських таборах радянських військовополонених у кілька разів перевищують дані, визнані як польськими, так і російськими істориками, повідомляють Патріоти України.

«Велика частина військовополонених померли через умови тримання, які були наслідком незадовільного економічного стану польських земель, які постраждали від багаторічної боротьби за незалежність», – йдеться в заяві польського дипломатичного відомства.

У Варшаві підкреслюють, що установка інформаційних таблиць у Катині відбулася напередодні 77-ї річниці Катинської трагедії та 7-ї річниці катастрофи під Смоленськом, в якій загинули 96 людей, у тому числі і президент Польщі Лех Качинський.

МЗС Польщі закликало російську сторону «до конструктивної співпраці» з метою вирішення суперечливих питань, що існують між обома країнами, зокрема і щодо висвітлення історичного минулого. Росія наразі жодним чином не відреагувала на заяву польської влади.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...