Головний агент Кремля - Дональд Трамп

Перебуваючи короткий термін на пості президента, Трамп зумів примусити суспільство розділитись на прибічників та противників його дій та планів, особливо гостро це стосується відносин з РФ.

Політичні баталії РФ з США. Фото kherson.life

Історія з Майклом Флінном остаточно поставила Дональда Трампа в ситуацію, коли він буде змушений майже щодня доводити: він не агент Москви. Причому, вже не має принципового значення, обговорював Флінн з послом РФ Сергієм Кисляком питання про зняття санкцій з неї за своєю особистою ініціативою, на прохання Трампа, на прохання Пенса, за розпорядженням Держдепу або за вказівкою ЦРУ. Як і не має істотного значення, що це було: особиста спроба Флінна влаштуватися на роботу в ФСБ лобістом інтересів Москви, неофіційні переговори Трампа або Держдепу з Кремлем, операція спецслужб США або приватна розмова двох розвідників-аналітиків про можливий сценарій розвитку подій, пише Сергій Климовський для "Вектор ньюз", інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

У Кеннеді теж був приватний канал зв'язку з Хрущовим через його зятя, і він ним скористався при Карибській кризі. Зрештою, Флінн був радником з нацбезпеки і повинен був за посадою прагнути отримувати потрібну інформацію будь-яким способом. В тому числі, з перших рук, якщо такими можна вважати Кисляка, що сидить в США на відстані десятка тисяч км від центру ухвалення рішень в Кремлі. Якщо пограти в шпигунські пристрасті, то постає запитання: хто кого вербував Кисляк Флінна або навпаки. Обидва могли ввічливо "продавати" один одному дезінформацію. Якщо зовсім допустити буйство фантазії, то можна припустити: Кисляк - агент української зовнішньої розвідки, і все це затіяла вона для того, щоб зірвати угоду між Трампом і Кремлем. У всякому разі, маємо саме такий результат.

Але все це сюжети для інтригуючих сценаріїв для нових "17 миттєвостей весни", в яких Штірліц зірвав зрадницькі переговори Аллена Даллеса з німцями за спиною СРСР. Все було б чудово, але ось тільки такі переговори дійсно велися, і США про них інформувало Сталіна. На переговори Даллес людей Сталіна не допускав за принциповою причини: США і Великобританія, щоб знизити свої втрати, робили ставку на переворот, повалення німцями Гітлера і повернення до кордонів 1939 р а Сталін до кордонів 1939 р повертатися зі зрозумілих причин не хотів, і втрати радянської армії його особливо не хвилювали. Тому наполягав тільки на військове вирішення, без переворотів в Рейху. Даллес це знав і не допускав людей Сталіна до переговорів, щоб їх не зірвали. Але інформацією про підготовку "кольорової революції" в Рейху по-дружньо ділився, так як це мало і практичне значення. Так що, за які заслуги у фільмі нагородили Штірліца - полковника Ісаєва, - велике питання. Але кіно-міф вийшов красивим і переконливим. Начебто, навіть Брежнєв повірив в подвиг розвідника і хотів його нагородити.

Примітно, що першою тему про бесіду Флінна і Кисляка в руслі - ви йдете з Донбасу, ми "не помітимо" анексію Криму - підняла "Вашингтон пост" 8 лютого, а вже 9 лютого Пєсков зробив офіційну заяву Кремля: ми такі переговори не ведемо, і що "внутрішньоукраїнський" конфлікт не може бути предметом угоди ". Але через 5 днів Флінн пішов з поста саме за фактом ведення таких переговорів. Симетрична відставка Кисляка поки начебто не намічається.

Виникає питання: чому Кремль так поспішно відмежувався від переговорів і наполегливо відмовляється визнати їх факт? Відповідь очевидна: ведення їх означає реальну підготовку до "зливу" "ДНР" та "ЛНР". У всякому разі, розгляд Кремлем цього варіанту як цілком прийнятного. Скандал про переговори розпочався 8 лютого - в цей день в Луганську ховали т.зв. "Керівника народної міліції ЛНР" О.Аніщенко, а в Донецьку був загадково ліквідовано Гіві. Якби на цьому тлі Пєсков визнав факт ведення переговорів, то це означало б і офіційне визнання Кремлем готовності піти з Донбасу, а "злив" "ДНР" та "ЛНР" став би фактом, а не мрією українських ЗМІ. На тлі двох ліквідацій ефект визнання факту переговорів мав би шокуючий ефект для фанатів "русского міра" на Донбасі. Тому Пєсков категорично усе заперечував, а кремлівська пропаганда для заспокоєння бойовиків "ДНР" та "ЛНР" спішно запустила безглузді "визнання" друзів-товаришів по службі Гіві в його вбивстві. З цією ж метою з понеділка 13 лютого в РФ почалася піар-кампанія Захара Прілепіна, - дивіться жителі Донбасу, Росія вас не кидає: з вами російський письменник і воїн. Можна сказати, другий Лев Толстой. До Прілепіна спішно приліпили ще й донських "козаків" Козіціна. Хто грає роль "козаків-добровольців" - псковські або рязанські десантники - не має значення.

Але почавши піар-кампанію по імітації всеросійського руху воїнів-добровольців на захист російських людей на Донбасі, Кремль зробив відразу дві дурниці. По-перше, спростував свою власну тезу про те, що на Донбасі українці воюють з українцями, попутно впавши також в ряд інших смислових нестиковок. По-друге, виставив РФ державою, яке або підтримує тероризму, або не контролює свої кордони. Якщо підтримує тероризм, то це Гаага і один сценарій Якщо не контролює кордон в Ростовській області, то тут є мінімум три сценарії. Ліванський сценарій, - операція-відплата "Литий свинець" Ізраїлю в 2008 році як відповідь на дії письменників-добровольців з Хезболли. Сирійський сценарій - операція "Щит Євфрату" Туреччини у відповідь на обстріли її території курдськими комуністами і ІГ. За аналогією її можна назвати "Щит Сіверського Дінця" або "Щит Дона". Україна, почавши її, як і Туреччина може послатися на статтю 5 про право на самооборону статуту ООН. Третій - сомалійський сценарій. РФ визнається недієздатним державою, а для забезпечення своєї безпеки Україна вводить в прикордонний район РФ війська, подібно до того, як Ефіопія і Кенія ввели їх в Сомалі. ЄС може надати в цьому підтримку, подібно до того, як це зробила Ліга африканських країн в Сомалі. Можливі й інші варіанти, якщо взяти до уваги окупацію РФ Криму.

Набір таких та інших сценаріїв зараз лежить на столі у Трампа, якого з усіх боків звинувачують в тому, що він, якщо і не агент Кремля, то лобіст його інтересів і корупціонер. Правда, доказів, що Флінн брав гроші у Кисляка і передавав їх Трампу, ні у кого немає. Припустимо, Кремль і ФСБ щось таке покажуть, але тоді доведеться зізнатися у веденні переговорів про "злив" Донбасу в обмін на Крим в статусі трьох країн Прибалтики після 1940 г. Як бачимо, Кремль визнаватися в переговорах не хоче, а Дональд Трамп поставлений в ситуацію , коли у нього є один-єдиний спосіб довести, що він не агент Москви - образно кажучи, розбомбити її. З темпераментом Трампа все можливо.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер 14 лютого ввічливо повідомив: "Президент Трамп дуже ясно дав зрозуміти, що він чекає від уряду Росії деескалації насильства на Україні і повернення Криму". Через різницю в часі в Москві майже все в цей час спали. Коли 15 лютого прокинулися, то відправили одіозну Машу Захарову і Віктора Озерова, главу оборонного комітету Ради федерації, повідомити, що Крим - це Росія. На свою дурну голову, вони ще й бовкнули що це також неможливо, як якби РФ зажадала від США повернути Аляску. І кому вони це сказали? Трампу, який в травні 2016 р пропонував "в певних моментах" збивати літаки РФ, якщо вони здійснюють небезпечні маневри біля літаків США, і нарікав, що Москва зовсім не поважає Обаму. Схоже, тепер в Україні з'явиться не те що просто летальну, а й ядерну зброю, а декому доведеться повернути законним власникам не тільки Курильські острови, а й Східну Карелію. У Кремлі це усвідомлюють: стали перераховувати острова, присвоювати їм імена, і про всяк випадок змінили керівництво Республіки Карелія

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...