Гонорова гонорея: ВОЗ повідомляє про розповсюдження бактерії, яка не піддається лікуванню

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) виявила поширення збудника гонореї з підвищеною стійкістю до антибіотиків.

Бактерії з високою стійкістю до антибіотиків виявлено в 77 країнах. Із отриманих даних зрозуміло, що розвиток стійкості гонореї до антибіотиків робить її лікування набагато складнішим, а іноді – і зовсім неможливим, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У деяких країнах, особливо в країнах із високим рівнем доходів, де епідеміологічний нагляд найефективніший, – було зафіксовано випадки інфекції, що не піддається лікуванню жодним із відомих сьогодні антибіотиків", – ідеться в повідомленні.

Імовірно, такі невиліковні форми захворювання існують і в країнах з нижчим рівнем доходів, але недостатня система діагностики не дає змоги їх виявляти, зазначають у ВООЗ.

За оцінками ВООЗ, гонореєю щороку заражається 78 млн осіб. Гонорея вражає слизову статевих органів, прямої кишки і горла. Від ускладнень гонореї переважно страждають жінки. До таких ускладнень належать запалення органів таза, позаматкова вагітність, безпліддя, а також вищий ризик зараження ВІЛ, нагадують в організації.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...