В курятині ТМ "Наша Ряба", яку виробляє холдинг "Миронівський хлібопродукт" олігарха Юрія Косюка, були виявлені речовини, здатні викликати рак та інші смертельні захворювання. Про це йдеться в новині, опублікованій сайтом Известия, передають Патріоти України.
Журналіст видання провів власне розслідування, а також звернувся до лабораторії, де дослідження курятини провели на професійному рівні.
«Я вирішив самостійно перевірити доступними мені методами один з найпоширеніших продуктів харчування – курятину. По-перше, це, напевно, найдоступніше м’ясо на ринку. По-друге, його їдять практично всі (на відміну, скажімо, від свинини). По-третє, найчастіше повідомлення про отруєння були пов’язані саме з курятиною.
Я вивчив список українських виробників і торгових марок курятини, і відправився по магазинах. На жаль, виявилося, що курку далеко не всіх основних виробників легко знайти в Києві. Тому для експерименту мені довелося задовольнятися філе ТМ «Наша ряба», «Гаврилівські курчата» і «Чебатурочка». Втім, під цими марками сумарно виробляється майже 80% української курятини», – пояснив автор матеріалу.
Він зазначив, що спершу спробував провести самостійне дослідження м’яса, яке дало зовсім невтішні результати для «Нашої Ряби» виробництва МХП Юрія Косюка.
"По-хорошому, самостійно можна перевірити продукти на радіоактивність, наявність антибіотиків і нітратів. (Останнє до м’яса не відноситься). Дозиметр показав, що всі три тестових зразка мають допустимий рівень радіоактивності. Однак на цьому хороші новини закінчилися. Тест-аналізатор на антибіотики після 3-годинної інкубації видав однозначний результат: значне перевищення норми в курятині ТМ "Наша Ряба", – йдеться в новині.
Далі журналіст відправив підозрілу курятину "від Косюка" в лабораторію на допдослідження, яке підтвердило і навіть посилило його висновки.
«Дійсно, в м’ясі виявилися антибіотики, причому, в кількості, яка дуже серйозно перевищує норму: 0,9 од/мл при нормі 0,01 од/мл (майже в 100 разів!). Мало того – дослідження показало, що в продукції МХП в 20 разів перевищує норму так звана бактеріальна забрудненість, тобто, зараженість бактеріями. Показник Кмафанм (число мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2*10 (5) КУО / г (колонієутворюючих одиниць на грам продукту) у «Нашої Ряби» склали 4 * 10 (6) КУО/г", – повідомив автор матеріалу.
За його словами, не краще справи у «Нашої Ряби» виявилися і з фізико-хімічними показниками. В результаті в цілому курятина Косюка виявилася смертельно небезпечним продуктом.
«Кислотне і перекисне число набагато вище допустимої норми, далеко від нормативів Держстандарту. Так, при нормі перекисного числа для охолодженої курки в 0,01 йоду, тут воно склало 0,5% йоду, опинившись перевищеним в 50 разів. Кислотне число склало 5 мг KOH* при максимально допустимій нормі 1 мг KOH. Висновки робіть самі, але не забувайте, що неякісне, зіпсоване м’ясо може привести не тільки до разового розладу шлунка, а й до куди більш серйозних наслідків.
А якщо говорити про такі концентрації небезпечних речовин, які були виявлені в «Нашій Рябі» Косюка, то наслідки можуть бути аж до раку і смертельних захворювань. Бережіть себе!"- закликав журналіст.
Для довідки:
* – Метод заснований на обробці жиру сумішшю оцтової кислоти і хлороформу розчином йодистого калію і титрування вільного йоду розчином сірчано-кислого натрію. Тому результат видається у % йоду.
** – Кислотне число виражають в міліграмах гідроксиду калію (KOH), витраченого на нейтралізацію вільних жирних кислот, що містяться в 1 г жиру.
22 лютого в Одесі житель області напав на представника територіального центру комплектуванні та соціальних послуг (ТЦК та СП). Про це поінформувала у Facebook поліція Одеської області, передають Патріоти України. Правоохоронці зазначили, що інцидент ст...
Стримінговий сервіс YouTube Music запровадив новий показник "Місячна аудиторія", який показує загальну кількість унікальних слухачів та глядачів контенту артистів на платформі. Він оновлюється щодня та дає змогу за 28 днів визначити, який виконавець бу...