Готовність номер один: генерал назвав пріоритетний напрямок удару Кремля

Росіян продовжує цікавити короткий шлях до Криму.

Анатолій Лопата. Фото: www.gogetnews.info.

Повна бойова готовність російських військ на кордоні з Україною не означає, що Кремль планує "великі бойові дії" проти України. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, як пояснити такий факт, генерал сказав: "Перш за все, ми бачимо, що активізувалися бойові дії. Це завжди робиться не випадково. І погодні умови, і обстановка вимагають прийняття якихось рішень. Російська Федерація намагається протистояти нормандському формату, вони щось роблять в цьому напрямку". У той же час він підкреслив: "Великих бойових дій, на мій погляд, очікувати на сьогоднішній день не потрібно. Однак провокації будуть активізовані однозначно. Хочемо ми цього чи ні, це буде стосуватися Маріупольського напрямку".

Як переконаний Лопата, сьогодні тема сухопутного коридору в Крим як і раніше актуальна для Кремля. Причому, "Донецьк і Луганськ на сьогоднішній день менш цікаві для Російської Федерації", - сказав він. Генерал пояснив: "Маріуполь стоїть на найкоротшому шляху до Криму. Його можна обійти, але це єдиний вихід до півострова. Сухопутний коридор залишається дуже актуальним, і Україну будуть схиляти до того, щоб прийняти якесь рішення з цього питання. І не тільки з цього. Україна контролює повітряний простір Криму. Таким чином, є два питання, зав'язаних на Крим".

"А далі нас будуть змушувати сісти за стіл переговорів з сепаратистами. І це найбільша помилка, допущена з самого початку нашим урядом. Ми почали переговори в Мінську, а нам треба було триматися абсолютно іншого формату - нам треба було триматися формату переговорів з гарантами безпеки відповідно до Будапештського меморандуму. Але зараз у нас немає іншого виходу. Мінський формат - діюча структура, і її треба змусити працювати. Перш за все, шляхом посилення санкцій. Тільки міжнародні санкції можуть змусити Росію піти на якісь поступки", - переконаний Лопата .

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...