І друг стане ворогом: Бєлковський назвав потенційного зрадника в оточенні Путіна

Президент Білорусі використовує Росію та намагається налагодити нормальні стосунки з Заходом.

Олександр Лукашенко. Фото: by.otzyv.com.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко використовує Росію у своїх цілях, однак готовий у будь-який момент зрадити російського президента Володимира Путіна. Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський в інтерв'ю Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Лукашенко использует Москву, а не наоборот. Кремль не может пойти на открытый конфликт с Лукашенко, потому что это было бы непопулярно и это трудно было бы объяснить народу. Кроме того, для Путина важно поддержание формата Евразийского экономического союза. Лукашенко годами проводит линию, чтобы торговаться с Западом и Россией одновременно. Россия обычно давала Лукашенко то, что он просил - за редким исключением", - відзначив він.

"Лукашенко тоже не может полностью отказаться от особых отношений с Россией. Ведь каждый раз, когда у него будут финансовые проблемы, он вынужден будет обращаться в Москву. Но по мере ухудшения финансовой ситуации в самой России ее ценность будет снижаться, а ценность отношений с Западом - возрастать", - підкреслив Бєлковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...