І Рейхстаг він теж звільняв? Ватажок "ДНР" розповів, як під його ногами горів Будинок профспілок у Києві

Олександр Ходаковський зробив гучну заяву, що будівлю від активістів звільнив він разом з підлеглими.

Олександр Ходаковський. Фото: uapress.info.

Відправлений у відставку "глава Ради безпеки", а нині командир бригади бойовиків "Схід" Олександр Ходаковський розповів про те, як в лютому 2014 року під час Євромайдану зачищав Будинок профспілок в Києві в складі спецпідрозділу СБУ "Альфа". Про це Ходаковський повідомив в інтерв'ю одному з російських видань, яке виклав у своєму блозі в "Живому журналі", передають Патріоти України.

"Мы получили оперативную информацию — они изготавливают взрывные устройства, наполняют огнетушители различными смесями. Там работали профессионалы с инженерно-техническим и военным опытом. Тогда вся "Альфа" была введена в работу. Но на тот момент это напоминало уже истерику. Размах этого волнения приобрел такие масштабы, что действия двухсот сорока высококвалифицированных спецназовцев уже ничего не могли изменить", - написав Ходаковський.

"Сумасшедшие командиры поставили нам задачу — за ночь зачистить пять зданий. К утру мы справились едва только с одним — киевским "Домом Профсоюзов". Он сгорел под нашими ногами. Мы не стояли с ребятами, когда в них бросали камни, мы подключились в самый тяжелый — финальный момент", - розповідає командир бойовиків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...