І таке буває: У Німеччині затримали резидента швейцарської розвідки

Принаймні так заявив Берлін.

Фото: google.com.ua

Німецька поліція затримала у Франкфурті-на-Майні 54-річного громадянина Швейцарії Даніеля М. Як пише Die Welt, згідно зі звинуваченням, Затриманий є співробітником швейцарської розвідки та вже багато років працює в Німеччині, з 2012 року добуваючи інформацію про фінансовий та банківському секторі, передають Патріоти України із посиланням на Нескучные новости.

Потреба в таких даних виникла після того, як німецькі податкові органи почали перекуповування бази даних швейцарських банків, в яких міститься інформація про клієнтів з ФРН. Влада Німеччини таким чином боролися з ухильниками від податків. До завдань швейцарського шпигуна входило встановити конкретних співробітників, що займаються купівлею баз даних.

Як зазначається, німецька регіональна влада почала платити за подібну інформацію про неплатників з 2006 року. Зокрема, вони витратили мільйони євро на бази даних німецьких клієнтів в таких швейцарських банках, як UBS, Credit Suisse і Julius Bär. При цьому їм вдалося повернути в казну кілька мільярдів євро.

Дії німецьких податкових органів спровокувала дипломатичний конфлікт між Німеччиною і Швейцарією, і швейцарська влада навіть видали ордер на арешт декількох співробітників німецьких податкових органів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...