"Я просто дивуюся безумству людей, які очолюють РФ": Генерал розповів про помилки Кремля щодо України

Російська Федерація продовжує вести "божевільну" і "короткозору" політику щодо України, яка послаблює насамперед саму Росію.

Анатолій Лопата. Фото: www.gogetnews.info.

Сьогодні, як і протягом усіх років після розвалу Радянського Союзу, Російська Федерація продовжує вести "божевільну" і "короткозору" політику щодо України, яка послаблює насамперед саму Росію. Війна на Донбасі також ослаблює Росію, що, в свою чергу, вигідно США і всьому блоку НАТО. Таку думку "Обозревателю" висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

"Я просто дивуюся безумству людей, які очолюють таку країну, як Росія. Не можна бути такими короткозорими", - обурився генерал. Він пояснив: "Весь світ говорив про те, що досить відірвати Україну від Росії, і вона буде ослаблена. На кого їм спиратися? На схід Росії, який буде повністю асимільований в найближчі півстоліття? Куди їм відступати? Москва і та не російська. Це трагедія. Але замість того щоб, задумавшись, підійти і сказати: "Дорогий ти мій українець, обійму-ка я тебе, ми ж з тобою брати!" - вони пішли на нас силою, розваливши економіку, порвавши всі добрі відносини, як мінімум, на найближчі п'ятдесят років".

Разом з тим Лопата підкреслив: "Сполученим Штатам дуже вигідний цей конфлікт на сході України. Він був вигідний завжди для блоку НАТО, тому що чим більше проблем у Російської Федерації з Україною, тим сильніше позиція країн НАТО і США як лідера цього блоку".

При цьому внутрішню політику Кремля також не можна назвати ефективною, - продовжив генерал. У країні - "повні злидні, повна залежність від експорту". "Росія не виробляє нічого свого, крім озброєння. Шляхом зниження цін на сировину вона дозволяє душити свою економіку", - констатував він. А на зовнішній арені дозволяє собі "хизуватися тим, що може вчинити катастрофу на цій планеті". "Це ж божевілля!" - переконаний Лопата.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...