"Я приховувала це, бо було соромно": Легендарна радянська спортсменка звинуватила в зґвалтуванні свого тренера

«Я вас поважаю як тренера, але як людина ви - ніхто для мене», - сказала гімнастка Ольга Корбут через 45 років після особистої трагедії.

Ольга Корбут. Фото: politeka.net62-річна спортсменка звинуватила свого тренера Ренальдо Книша в згвалтуванні, коли їй було всього 17 років. Це сталося перед Олімпіадою-1972 у Мюнхені, повідомляють Патріоти України з посиланням на Politeka.

«Це правда, з якою я живу. Я приховувала це все, тому що було соромно. Це сталося в Мінську в готелі «Ювілейний». Прямо перед Олімпійськими іграми», – розповіла Корбут.

Олімпійська чемпіонка сподівається, що після її зізнання 87-річний Книш понесе покарання. «Навіть, коли він в перший раз поїхав в Америку, він мене покликав в номер … Після цього він перестав куди-небудь їздити. Його просто засікли охоронці. Він перестав їздити зі мною і практично від мене відмовився, думав, що американці почнуть щось говорити. Це правда. Нехай він говорить що завгодно. Треба нести цей гріх, який ви зробили. І не тільки зі мною, Ренальдо Іванович. Я вас поважаю як тренера, але як людина, вибачте, ви ніхто для мене», – зазначила вона.

У відповідь на такі звинувачення Книш грубо обізвав свою колишню підопічну. «Брехня з першого і до останнього слова. Яке хамство, нахабство і паскудство!» – заявив Книш.

Зазначимо, що на Іграх в Мюнхені в 1974-му Корбут завоювала три золота та одне срібло. Через два роки після успіху Корбут за мотивами біографії спортсменки було знято художній фільм «Чудо з кісками».

Нагадаємо, Ольга Корбут виставила на аукціон свої медалі, завойовані на Олімпіадах в Мюнхені-1972 і Монреалі-1976. Крім того, спортсменка вирішила продати гімнастичний купальник, в якому вона виступала в Лондоні в 1973 році, значки майстра спорту СРСР і паспорт США, виданий в 2000 році.

Також Корбут розповіла, що знайшла в Москві в музеї спорту свою золоту медаль Ігор-тисячі дев’ятсот сімдесят два. За словами, Корбут медаль у неї вкрали 45 років тому, практично відразу після перемоги на Олімпійських Іграх.

«Повернулася додому з Москви, де дуже повеселилася. Навіть знайшла одну зі своїх золотих медалей з Олімпіади-1972 музеї спорту. Вона була вкрадена у мене всього через кілька днів після завоювання, і я шукала її протягом 45 років», – розповіла чемпіонка.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...