"Я вбила Онищенка": Нардеп Чорновіл зробила скандальну заяву

"Я вбив Яценюка за один рік", – говорив Онищенко в інтерв'ю, стверджуючи, що після вливання 30 млн. доларів в кампанію паплюження Яценюка, його рейтинг впав з 30 до 1 відсотка. Я в свою чергу скажу, що вбила Онищенка за півтора роки, без копійки ресурсу.

В статті британської газети The Independent нардеп в бігах Онищенко-Кадиров зізнався, що профінансував наклепницьку кампанію проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

За його словами, кампанія коштувала приблизно $3 млн. на місяць, і тривала майже 10 місяців.

"Я вбив його за один рік", – говорив Онищенко про рейтинг Яценюка, який впав з 30 до 1 відсотка.

Звідки такі кошти? Чим так Яценюк нашкодив Онищенку? Істина полягає в тому, що Яценюк наступив на корупційну схему збагачення Онищенка. І той не жалів корупційних коштів, щоб знищити ворога. Все це почалося одразу після Майдану. Ще на перших засіданнях Кабміну Яценюка 2014 року, я особисто була свідком, як прем'єр поставив задачу – ліквідувати схеми обкрадання держави через спільну діяльність (СД) з "Укргазвидобуванням".

СД це суто корупційна схема, це коли приватні фірми на шару отримували державні свердловини, право продавати весь об'єм газу та можливості ховати прибутки. Левова частка таких СД в країна належала Олександру Онищенку. Хоча не зовсім так. До Майдану це був бізнес іншого Олександра – Януковича. Онищенко був лише менеджером. А після Майдану для Онищенка настала лафа – все його, одноосібно.

А тут знов халепа: Яценюк даремно слів на вітер не кидав, в кінці 2014 року, зокрема потугам Народного Фронту у ВР були проведені зміни до закону, які примусили підприємства СД платити 70% ренти в бюджет. Тобто пограбована Онищенком та іншими бенефіціарами СД держава мала шанс повернути своє.

Усі підприємства СД почали платити – бюджет додатково поповнився лише за рік на 6 млрд. грн. Навіть Фірташ платив... Єдиним бенефіціаром СД, який відмовився виконувати закон був Онищенко. Я дізналася про це і вчепилася мертвим хватом.

За час півторарічної боротьби зі злочинцем Онищенком я дослідила та нарахувала, що він не заплатив в бюджет 2 млрд. грн. тільки ренти та близько 500 млн. ПДВ. Я вимагала кримінального переслідування Онищенка. Я самотужки проводила обшуки в його фірмах, витягала інформацію про його володіння підприємствами.

Звісно все це лише "розпалювало" Онищенка знищувати Народний фронт. Гроші не заплачені в бюджет він платив інфо-кілерам. Як зізнався сам Онищенко з щомісячним бюджетом в $3 млн., він фінансував протести проти Яценюка, заплатив ультраправим націоналістам за антиурядові акції і підкуповував ЗМІ заради публікацій проти Яценюка. Він пояснив, як організовував демонстрації в Україні: "Ви повинні заплатити людям, щоб вони прийшли, і ви повинні заплатити телебаченню, щоб вони висвітлили це. Те ж саме, що купувати рекламу або на зразок того. Телебачення і газети", – розповів Онищенко в інтерв'ю.

За словами Онищенка, його пропагандистська машина знайшла практично кожного ворога, який коли-небудь був у Яценюка, і надала їм можливість атакувати його в засобах масової інформації.

На питання видання про те, чи були звинувачення правдивими, нардеп відповів: "Я не знаю точно, що було правдою, а що – ні. Я ніколи не перевіряв. Для мене важливо було просто влаштувати скандал". Він стверджував, що його група також допомогла організувати Тарифний Майдан.

Нагадаю, що величезна хвиля "мочилова" проти мене пішла, коли, я дізналася, що Онищенко фінансує "тарифне містечко" Капліна напроти Кабміну і балончиком написала на плакатах "простих людей" такі слова: "Онищенко заплати 1,5 млрд. грн. в бюджет, а не фінансуй Капліна". Це була щира правда, адже ті кошти, що мусив платити Онищенко "Укргазвидобуванню", якраз і йшли на субсидії.

Про це можна прочитати в моєму блозі річної давнини: Онищенко розкрився – куди витратив 1.5 млрд. грн вкрадених податків

Також Онищенко зізнався, що у нього "завжди були добрі стосунки" з Юлією Тимошенко. Він не лише купив у Тимошенко квоту міністра екології, а також через неї пробував провести законопроект про зменшення ренти для його підприємств спільної діяльності.

Цьому знов таки перешкодила фракція Народний фронт, і мої розслідування про несплату податків Онищенком. Все це давня і об'ємна тема. Я багато вже про все це писала. Тому можу собі дозволи зробити висновки. Історія Онищенка показала, що інфо-простір тотально продажний. Кожен ризикує бути оголошеним корупціонером на всю країну, лише якщо наступиш на чиюсь корупційну схемою. Розпіарені "антикорупціонери" беруть гроші у корупціонерів, щоб "замочити" справжніх борців з корупцією.

Історія Онищенка показала, що навіть в нинішніх умовах, коли за правду доводиться жертвувати репутацією, є політики, нардепи, що не здаються, боряться і перемагають. НАБУ довело ініційоване мною кримінальне переслідування Онищенка до дозволу ВР на його арешт. І хоча той втік за кордон головне вже досягнене: газові свердловини повернені "Укргазвидобуванню", газ йде населенню, податки – в бюджет, в першу чергу на субсидії. А раніше це все йшло на політичну корупцію. Цей результат це справжня "антикорупція". І мені дуже приємно, що я до неї максимально долучилася.

"Я вбив Яценюка за один рік", – говорив Онищенко в інтерв'ю, стверджуючи, що після вливання 30 млн. доларів в кампанію паплюження Яценюка, його рейтинг впав з 30 до 1 відсотка.

Я в свою чергу скажу, що вбила Онищенка за півтора роки, без копійки ресурсу. Мені це коштувало хіба що трохи сліз, через паплюження, та трохи синців від челяді Онищенка. А платникам податків, це коштувало 6 тисяч грн. в місяць – зарплати нардепа.


Джерело


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...