Хіти тижня. Завербований у Німеччині, особисто знайомий з Путіним: ЗМІ США оголосили біглого українського олігарха агентом російських спецслужб

М'яко кажучи, це не чужий Росії чоловік. Зв’язки в ФСБ у нього з часів служби у військах СРСР в НДР, де був завербований і де, імовірно, познайомився з Володимиром Путіним.

Аамериканське видання Times Square Chronicles опублікувало матеріал Pro-Russia Oligarch Onyshchenko Could Help Destabilize Ukraine, в якому аналізується минуле нардепа-утікача і бізнесмена Олександра Онищенка, зазначають Патріоти України.

– Росія намагається підпалювати стабільність в Україні, використовуючи підроблені плівки і просуваючи нового кандидата у президенти. На майбутніх президентських виборах в Україні Кремль знову вирішив розіграти кримінальну карту – як і у випадку з Януковичем, виставивши проти президента Порошенка колишнього члена Партії регіонів і кримінального авторитета зі зв’язками в ФСБ – Олександра Онищенка, – йдеться в матеріалі.

Онищенко, який переховується від українського правосуддя в Іспанії, заявив німецькому виданню Die Welt, що планує балотуватися у 2019 році у президенти України на противагу чинному президенту Петру Порошенку. Днями він підтвердив наміри стати президентом російському телеканалу НТВ.

За словами американського ЗМІ, Онищенко – не просто український олігарх, а людина з кримінального світу з гангстерським минулим, через що йому довелося повністю змінити ім’я з Олександр Раджабович Кадиров на Олександр Романович Онищенко. У 90-ті він був кримінальним авторитетом, сидів в СІЗО і отримував умовні терміни, згадують у кримінальній поліції України.

Часті візити до країни-агресора за відсутності там офіційного бізнесу і розгін його заяв на державному телебаченні РФ, тільки підкреслює почерк Кремля з дискредитації української влади. Зокрема, останніми роками він став відомим своїми “плівками” і шантажуванням нової української влади, яка прийшла після Революції гідності. Компромат на яку Онищенко допомагають збирати в Росії.

Нагадаємо, в Україні Онищенка звинувачують в розкраданні понад $1,5 млрд державних грошей. Онищенко останніми роками переховується за кордоном і нібито готує різні компромати на українську владу. Як пише видання Times Square Chronicles, таким чином він просто намагається уникнути покарання і виграти від політичного розкладу в Україні.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...