"Як на Донбасі, так і в усьому світі в 2018 ми побачимо тенденцію на загострення" - Безсмертний

Розв'язання таких конфліктів, як на сході України, вимагає комбінованого підходу: військова сила, економіка, дипломатія, політика і інші засоби. Але всередині України ми поки що зависли на темах агресія і окупація, наголосив дипломат.

Роман Безсмертний. Фото:Антикор

"Зараз все більше і більше стає зрозумілим, що російсько-українська війна на Донбасі вміщує в себе кілька складових конфліктів. Перший – це, власне, російсько-український, другий конфлікт – це регіональний (мова йде про долю Центральної Європи), третій – континентальний конфлікт, і четвертий – глобальний." Про це пише на сайті Новое время колишній посол України в Білорусі, дипломат Роман Безсмертний, передають Патріоти України, продовжуючи:

Чому так сталося? Україна – це країна, яка знаходиться в статусі between, тобто між цивілізованим світом і нецивілізованим, Європою і Азією. Це протистояння двох систем. І який ви не візьмете аспект, ви побачите скрізь у цьому конфлікті явно присутні дві сторони, починаючи від різних цінностей і закінчуючи різними смислами.

Аналіз попередніх років, а також 2017 року показує, що за всіма цими складовими напруга зростає. Зростає вона в Україні та регіоні. В Європі подивіться на колись благополучну Німеччину, де зараз відбуваються дивні речі. Європа взагалі зіткнулася з колосальними тектонічними зрушеннями.

У глобальному масштабі світ спостерігає за протистоянням Вашингтон – Москва. І оскільки динаміка всіх складових йде на загострення, це означає лише одне: конфлікт на Донбасі в 2018 році не отримає розв'язки, а буде загострюватися. Порівняйте військову ситуацію на сході в 2016 та 2017 роках. Начебто говорять більше, але, якщо судити за кількістю обстрілів і різних конфліктів, то ситуація ускладнилася.

Як на Донбасі, так і в усьому світі в 2018, ми побачимо тенденцію на загострення.

Що робити? Зверніть увагу, що, коли Путін говорить про світ, його рейтинг падає. А ось з початком анексії Криму та агресії проти України, його рейтинг різко зметнувся вгору. Тобто коли Росія диктує фактор сили, то суспільство підтримує це.

Тому очевидно, що сьогодні Європа і світ повинні створити антипутінську коаліцію, яка теж повинна спиратися на силовий фактор. Наприклад, допомога Україні у формуванні армії, забезпечення зброєю, задіяння системи НАТО при захисті інтересів держав, які рухаються до демократії.

Я не бачу іншого варіанту, як сформувати силу, яка б протистояла Москві. І чим швидше світ усвідомлює, що сила – це фактор стримування агресії, тим швидше ми зможемо розв'язати нагромадження цих проблем.

Розв'язання таких конфліктів вимагає комбінованого підходу: військова сила, економіка, дипломатія, політика і інші засоби. Але всередині України ми поки що зависли на темах агресія і окупація. У нас немає конкретних відповідей на багато питань. А тому, думаю, що 2018 рік не принесе нам нічого доброго.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...

"В 90-е российская "элита" была мега жадная, ох*евшая и мерзкая по всем направлениям. А путин(-изм), - это результат ее усилий", - Іван Яковина

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:15

"Все российские либералы 60+ страшно возмущены фильмом ФБК об истоках путинизма. В принципе, логично: весь фильм их тыкают лицом в то, что это они (и их друзья) не просто проебали страну, а подарили ее Путину с его гопотой", - пише російський журналіст...