Як олігархи вирішують "справи" з керівництвом податкової: одкровення працівників ДФС (відео)

Певні схеми ухиляння від оподаткування великим бізнесом закладаються спочатку в законах. Коли ж державі потрібні гроші, воно включає податковий прес проти звичайних підприємців.

Ілюстрація:www.unian.ua

У соціальних мережах з'явилися відеоролики, в яких колишні співробітники податкової служби розповідають про корупційні схеми у відомстві. Героїня одного з відео описує схеми, які використовують пов'язані з олігархами компанії, щоб не платити податки і штрафи. Відеоролики опубліковані на сторінці партії "Успішна країна" в Facebook, почесним головою якої є Олександр Клименко, екс-глава Міндоходов і один з ключових чиновників режиму Януковича, зазначають Патріоти України.

"Якщо у великого платника податків, олігарха, десь виходило ухилятися від податків або було якесь порушення, йому було нараховано мільйонні штрафи. Він приїжджав до керівництва податкової на особистий прийом, і вони дійшли висновку: 25% від суми штрафу сплачується особисто керівнику органу, решта - забувається", - каже на відео колишня співробітниця відділу оподаткування фізичних осіб.

Вона також зазначає, що факти про хабарі ніким не ховаються, тому що ці гроші розходяться до найвищих чинів. В іншому відео співробітниця відділу розгляду звернень ДФС говорить про те, що олігархи, на відміну від звичайних підприємців, в змозі найняти собі податкових консультантів, які і придумують схеми ухилення від оподаткування. За її словами, "певні схеми ухиляння від оподаткування великим бізнесом закладаються спочатку в законах". Коли ж державі потрібні гроші, воно включає податковий прес проти звичайних підприємців.

У Державній фіскальній службі і у її голови Романа Насирова, який нагадаємо, неодноразово потрапляв в центр корупційних скандалів, серію відео поки не коментують.

Слід зазначити, що недавно в New York Times вийшла нова стаття журналіста Олівера Буллоу про корупцію в Україні. Олівер Буллоу, який спеціалізується на темі ухилення від сплати податків в країнах Східної Європи, зазначив, що в 2016 році корупція в Україні досягла астрономічних масштабів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...