Як Рада покарала суддів, що не стали зрадниками: Депутатів треба покарати, - нардеп Леонід Ємець

Українські депутати, які могли б за 10 хвилин виправити свою помилку, самі підштовхують суддів-переселенців на шлях зради або злочинів.

Верховна Рада. Фото: соцмережі.

"Бажання помсти ірраціональне. Виникає від безсилля. Часто в законах є чиїсь політичні інтереси. Ними вихваляються, а опоненти скрегощуть зубами. Але є закони метою яких є відновити справедливість.Наприклад мій закон 3328", - написав нардеп Леонід Ємець у своєму блозі на lb.ua, передають Патріоти України.

Суть його в тому, що судді на захоплених територіях Сходу мали вибір: залишитися працювати на окупантів "ЛНР" і "ДНР", або лишити все своє майно і стати переселенцями в Україні. 70 з лишком обрали незалежну Україну.

Законом "Про справедливий суд" їх було прикріплено до незахоплених судів на 6 місяців. Які скінчились у вересні. Ці люди є суддями, і закон забороняє їм інший вид доходу ніж заробітна плата. А зарплату їм перестали нараховувать відповідно у вересні. Отже, тепер у них є вибір - або жебракувати, або стати злочинцями.

І це є вина і відповідальність Парламенту, який законом встановив таку ситуацію. І може її виправити за 10 хвилин. Законопроект зареєстровано, він пройшов комітет і був одноголосно рекомендований до прийняття в цілому. Я з цим законом ношуся вже місяць. Але то скандал із Барною, то Кривий Ріг - і порядок денний не доходить.

Розуміючи що цей тиждень останній в цьому році, я зробив неможливе і переконав керівництво Парламенту всунути це питання в бюджетну ніч. Повірте, коли всі носяться із бюджетом, це було м'яко кажучи непросто (дякую Володимиру Гройсману і Андрію Парубію).

І що далі? 2 голосування по 170 голосів. Закон не прийнято - ідіть нафіг. Я в шоці від цього Парламенту. 170 людей з совістю і мораллю. А іншим просто всерівно. Їм плювати на справедливість, на людяність, на мораль. І цими принципами вони керуються, коли визначають, як жити українським громадянам. Як воювати і вмирати українським солдатам.

Я впевнений, що перевибори приведуть ще гірших. Але дуже хочеться помститись цим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...