Як у Росії роблять нових "ворогів народу" навіть з екологів та грінпісовців, - Соколов

Тепер і зі звичайних корупціонерів спробують зробити ідейних борців проти президента Путіна, щоб у разі чого їх можна було б і розстріляти, - публіцист

Ілюстрація: "Фейсбук"

Московський публіцист Борис Соколов у своєму блозі розповів, як в Росії перед виборами роблять "ворогів народу" навіть з екологів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Газету "День".

"Напередодні парламентських виборів у Росії стрімко множиться число «ворогів народу». Ось і на екологів учергове наїхали. Співробітники «Грінпісу» та «Ековахти по Північному Кавказу», що називається, потрапили під роздачу. Спочатку їх побили невідомі в масках, а потім вже й поліцейські взялися за діло, й відразу ж деякі ЗМІ навісили на грінпісівців ярлик «ворогів народу».

Ось, наприклад, наступний чудовий пасаж: «... Виникло питання:« А з якою взагалі метою російські представники американської організації прибули на Кубань? »... Чергування екологи організували спеціально. Напередодні у них із місцевими жителями відбулася неприємна розмова. Останні помітили цікавий збіг, що саме з приїздом експедиції американської організації у Черновських плавнях - улюблених рибних місцях селян, за рахунок яких вони живуть не одне десятиліття - почалися пожежі. Щобільше, оборонялися правозахисники, зі слів місцевих жителів, не тільки балончиком, а й сигнальною ракетницею ... Вони кажуть, що у них суперобладнання, яке здатне оперативно реагувати. Однак пожежу все одно не вдається згасити. Не знаю, із чим це пов'язано: зі складністю пожежі або є в цьому якийсь підступ. Це не тільки моя думка. Люди приходять до мене й кажуть: ось з'явилися ці машини - з'явилися й пожежі, - дає коментар Георгій Година, голова хутора Новопокровський».

Загалом, як у поемі Олександра Твардовського «Теркин на том свете»: «Это вроде как машина Скорой помощи идет: Сама режет, сама давит, Сама помощь подает». Головні вороги екології в Росії - це не злодійкуваті чиновники і не всемогутні олігархи. Ні, головні вороги природи в Росії - це самі екологи, грінпісовці й інші. Але вони не тільки вороги природи. Вони, страшно сказати, - вороги Держави Російської! От що вигадали гади повзучі! Як повідомляє цілком офіційний сайт «Россия. Кубань»,« дивно й те, що природоохоронці потрапляли на всі палаючі ділянки у цій місцевості швидше за пожежників. І за якимсь щасливим (!?) збігом обставин їх табір знаходився в декількох кілометрах від пожежі ... (а може, екологи просто кмітливіші за пожежників? - Б. С.) Чому до краю, де традиційно немає проблем із пожежами, порівняно з тим самим Сибіром, раптово вирішили приїхати добровольці з «Грінпіс», які спеціалізуються на пожежній безпеці? І чому вони зупинилися неподалік від майбутнього Керченського мосту між материком та островом? Нагадаємо, влітку минулого року «Ековахта по Північному Кавказу» запросила до краю посольство США. Вони оглядали якраз цю саму місцевість. Причину візиту так до пуття ніхто й не пояснив».

Зрозуміло, усі ці, які до Приморсько-Ахтарського району понаїхали, - затяті агенти ЦРУ. І прибули з єдиною метою - будь-якими засобами перешкодити будівництву життєво необхідної для Криму Керченської переправи. Хоч за допомогою пожеж, хоч іншими, хитрішими диверсіями. А напали на них у масках справжні патріоти Кубані й Росії, які теж за всяку ціну прагнули запобігти ворожій диверсії. Можливо, звичайно, переборщили трохи, але діяли, так би мовити, у правильному напрямі. Чому поліція їх і не шукає, а всю свою міць обрушила на справжніх ворогів народу - екологів.

Маячня - скаже будь-який розсудливий читач. Проте у сьогоднішній Росії до всього подібного доводиться ставитися дуже серйозно. Хтозна, можливо, вже недалеко до нової «шахтинської справи». Тільки тепер головними персонажами напевно стануть не «інженери-шкідники», а «екологи-шкідники». Втім, екологами сфера пошуку «ворогів народу» в Росії далеко не обмежується. Їх абсолютно несподівано знаходять серед найрізноманітніших професійних та соціальних груп.

Не секрет, що нинішню передвиборчу кампанію «партія влади» проводить під гаслом боротьби з корупцією, щоб вибити цю гостру зброю із рук Олексія Навального та його прибічників. «Партія шахраїв та злодіїв» вирішила продемонструвати, що сама бореться з шахраями та злодіями. У зв'язку із цим під час передвиборчої кампанії було проведено кілька гучних арештів високопоставлених корупціонерів й порушено кілька резонансних кримінальних справ. Та ось пояснюють мотиви дій корупціонерів прокремлівські ЗМІ вельми своєрідно.

Так, у виконуючого обов'язки начальника антикорупційного управління «Т» Головного управління економічної безпеки та протидії корупції (ГУЕБПК) МВС РФ полковника Дмитра Захарченка під час обшуку на квартирі сестри знайшли готівкою 123 млн доларів та 2 млн євро. Цієї суми, еквівалентної більш ніж 8 млрд рублів вистачило б, щоб відразу погасити всі наявні сьогодні в Росії борги із зарплати. А також, додам, майже повністю виплатити належну компенсацію тим приблизно двом тисячам військовослужбовців регулярної російської армії, які загинули у війні на Донбасі. Але, виявляється, 8 млрд рублів Захарченко зберігав не просто так, а, ви не повірите, для фінансування «російського майдану». «Вести.ру» прямо так і пишуть: «З'явилося припущення, що знайдені у квартирі сестри Захарченка 9 мільярдів можуть бути так званою «чорною касою» «російського майдану». А таке надзвичайно «об'єктивне» джерело інформації як «Комсомольская правда» наступним чином аргументує цю версію: «Хтось із окатих блогерів, переглядаючи розкадрування зйомок із квартири полковника, виявив цікаву деталь - готівкові долари були опечатані бандероллю жовтого кольору - це фабрична грошова упаковка однієї з 12 американських друкарень Федеральної резервної системи. Гроші до помешкання полковника надійшли безпосередньо з США - їх не перераховували, як мінімум, і швидше за все не враховували, бо завезли до країни контрабандою. Цікаво, як у США, за відомого тоталітаризма фіскальних служб, вдалося перевести в готівку таку дику суму? Це деталь - жовта бандероль, може не означати нічого, а може означати дуже багато, якщо згадати нещодавній державний переворот в Україні й попередній вал «кольорових революцій» на пострадянському просторі. Скрізь із революцій «троянд» або «гвоздик» стирчали вуха однієї заокеанської країни, а логістика й структура цих нібито «народних повстань» вимагала гігантського фінансування всіх, кого тільки можна. Починаючи від плати за обслуговування біотуалетів на Майдані, зарплати пересічним «протестовальникам» і закінчуючи хабарами державним службовцям та силовикам».

Так, шизофренія у російських медіа доходить до останньої межі. Виходить, що Захарченко й інші слідчі, прокурори, судді та інші борці з корупцію не просто так мільярдні хабарі отримують, а збирають чесно вкрадене для того, щоб у Росії антипутінську революцію влаштувати. Та ще й отримують на це діло підйомні з США у вигляді мільйонів готівкових доларів, прямо в банківській упаковці. Тут, щоправда, пройшла інформація, що у членів сім'ї Захарченка на рахунках у Швейцарії виявили аж 300 мільйонів євро. Але ці кошти кремлівські пропагандисти на разі не поспішають зарахувати на рахунок майбутнього російського майдану. По-перше, кошти ці безготівкові, тож для революції їх використовувати не так просто. По-друге, логічно було б припустити, що зберігаються в Швейцарії кошти радше призначені для швейцарського, а не для російського майдану. Схоже, тепер і зі звичайних корупціонерів спробують зробити ідейних борців проти президента Путіна. Щоб у разі чого їх можна було б і розстріляти, якщо доведеться вдатися до надзвичайних заходів", - пише Соколов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...