Чи можна їсти кримські та херсонські кавуни після хіматаки в Армянську: Поради еколога (відео)

Будь-які фрукти варто мити, адже все ж таки факт того, що певний екологічний вплив існує, – ніхто не заперечує, наголосив експерт.

"Кримський титан" накоїв екологічного лиха. Фото:УНІАН

Нещодавно завод "Кримський титан" спричинив викид шкідливих речовини у повітря. Наразі городину, вирощену в Криму та Херсоні, вживати можна, проте варто дотримуватись усіх необхідних заходів безпеки. Про це розповів керівник Кримського центру екологічного благополуччя Антон Ковальчук, інформують Патріоти України.

"Я думаю, що кримські та херсонські кавуни їсти можна, проте не завадять деякі заходи безпеки. Будь-які фрукти варто мити, адже все ж таки факт того, що певний екологічний вплив існує, – ніхто не заперечує. Профілактичні заходи, безперечно, необхідні," – сказав Ковальчук.

Також він зазначив, що преважно вони проводили проби повітря в Криму, а що стосується грунту і води, то результатів з регіону – наразі немає.

"Воду брали водопровідну з найближчих населених пунктів, там у нас проблем не виявлено. Те, що стосується грунту, кислотність безпосередньо біля накопичувача, звісно, підвищена. Але по регіону, то треба більш глибокі аналізи, результатів яких у нас немає, на жаль. Поки що очікуємо," – підкреслив керівник Кримського центру екологічного благополуччя.

Окрім цьогою, він наголосив, що дітей з Армянська дійсно вивозили, проте не варто це називати евакуацією.

"Мова не йде про евакуацію. Мова йде про профілактичні заходи, це позиціонують саме так. Дітей розмістили в пансіонатах та санаторіях Криму, зробили їм канікули. Вважаю це правильним, адже, звісно, є факти різних нальотів іржі, що підіймалась вітром з кислотного пересохлого накопичувача", – додав Ковальчук.

Джерело: 24 канал

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...