Як врятувати зір тим, хто весь день сидить за комп’ютером

Важливі поради, які слід почати виконувати вже сьогодні.

Джерело: uainfo

Якщо цілий день працювати за комп'ютером, очі до вечора сильно втомлюються. Багатьом знайоме відчуття, коли очі "сверблять", у когось до вечора починається головний біль, а всі об'єкти на відстані здаються дещо розмитими. Це симптоми "комп'ютерного зорового синдрому" — дуже поширеного стану. За статистикою, від нього страждають до 60% населення розвинених країн, передають Патріоти України.

Прояви цього синдрому можуть початися, якщо ви проводите за комп'ютером або дивитесь на екран телефону більше 2 годин на день. Але ж нині з урахуванням роботи і смартфонів багато хто дивиться на екран і по 10-12 годин!

Втім, щоб мінімізувати дискомфорт, досить зробити всього кілька простих кроків.

Збільшіть текст

Дрібний текст змушує вас мружити очі і наближати обличчя до екрану. Це призводить до втоми очей і головного болю, а іноді і до викривлення хребта. Збільшіть шрифт і додайте контрастності, щоб читати стало простіше.


Не забувайте кліпати

Коли ми дивимося на екран, ми часто забуваємо кліпати, і очі пересихають. При цьому кліпання — процес несвідомий, і замислюватися про нього складно. Але постарайтеся все-таки іноді кліпати цілеспрямовано. Інший спосіб підтримати комфорт очей — зволожуючі краплі.


Налаштуйте яскравість

Відблиски на екрані викликають напругу очей і головний біль. Можна відрегулювати яскравість, щоб вам було максимально зручно читати. Можна також купити спеціальну плівку.

Дотримуйтеся правила 20/20

Після 20 хвилин роботи відведіть погляд від екрану і 20 секунд дивіться на що-небудь віддалене. Добре, якщо воно буде не менш, ніж у 6 метрах від вас. Навколо очей є м'язи, які керують положенням очей і допомагають фокусуватися на об'єктах, що знаходяться на різній відстані — але якщо цілий день дивитися на екран, цим м'язам стає складно адаптуватися, коли ми починаємо рухатися.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...