Ілон Маск займеться "плетінням" "нейронного мережива": Засновник Tesla планує з'єднати мозок людини з комп'ютером

Методи "нейронного мережива" збільшать можливості людського інтелекту, а також дозволять лікувати деякі захворювання, зокрема епілепсію і параліч.

Ілон Маск. Фото: Svopi.ru.

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск став одним із засновників компанії, яка займеться розробкою методу, що дозволяє зв'язати людський мозок з комп'ютером, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними видання, компанія під назвою Neuralink була зареєстрована в липні 2016 року. Співзасновником компанії став американський підприємець Макс Ходак. За його словами, в даний час проект знаходиться на початковій стадії. Основним напрямком її діяльності стане створення технології «нейронного мережива».

Вона дасть людині можливість безпосередньо передавати повідомлення на комп'ютер без безпосередньої фізичної взаємодії з ним. Такі методи збільшать можливості людського інтелекту, а також дозволять лікувати деякі захворювання, зокрема епілепсію і параліч.

Маск неодноразово вказував на перспективність створення таких технологій. Вперше він розповів про «нейронне мереживо» в 2016 році. Раніше засновник Tesla розповідав, що «нейроннне мереживо» - це електронний шар мозку, який дозволить людям «миттєво» отримувати інформацію з інтернеті.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...