Як Захід усуває Путіна - Піонтковський

Країни Заходу провадять лінію на ізоляцію Путіна і, що найнеприємніше для російського президента, посилають чіткий сигнал його оточенню, політичній еліті, яка вкрай зацікавлена в нормалізації відносин з рештою світу.

З Путіним Захід більше жодних питань розв'язувати не буде. Ілюстрація:ukrainianwall.com

Важко позбутися враження, що Захід реалізує скоординовану кампанію з послідовної ізоляції Путіна. Спочатку британський суд оголосив результати розслідування у справі Литвиненка, де практично прямо вказується на те, що наказ про його ліквідацію був відданий особисто Володимиром Путіним. Про це пише у блозі Нового времени російський політолог Андрій Пінтковський, інформують Патріоти України.

Слова "ймовірно схвалив" у формулюванні висновку слідства, напевно, стали даниною формальності юридичного провадження, адже абсолютно точне звинувачення в англосаксонському праві можна винести лише після засідання суду за участю обох сторін. За фактом, Путін звинувачений у вбивстві.

Яким буде висновок британського розслідування, було зрозуміло ще десять років тому, проте справа довго затягувалася, ніхто не хотів ізолювати Путіна. Захід взагалі ніколи не поспішає в цих справах, у нього є величезні фінансові та бізнес-інтереси в РФ. Але зараз все змінилося.

Незабаром після новин від британського правосуддя прийшли новини з британських ЗМІ – телеканал BBC One показав документальний фільм про багатства Путіна, а Міністерство фінансів США на офіційному рівні заявило, що Путін – корупціонер.

До речі, це не зовсім чітке формулювання для російських реалій. Корупція – це коли бізнесмен дає хабар чиновнику, тобто для цього потрібні два суб'єкти. А в Росії ці два суб'єкти злилися в одне: всі міністри і чиновники – починаючи з самого Путіна – є бізнесменами, при цьому нахабно грабують і відчужують ресурси та майно на користь своїх друзів. Тим часом друзів у Путіна багато, їхні імена відомі всім.

У лютому буде аналогічне рішення у справі малайзійського Boeing МН-17. Відомий весь екіпаж військовослужбовців Бука, який збив пасажирський лайнер над Донбасом.

Водночас новий уряд Польщі відновить розслідування катастрофи польського літака 2010 року, в якій загинув екс-президент Лех Качиньський. Особливо враховуючи, що Москва п'ять років не повертає рештки літака.

З огляду на це складається враження, що Захід провадить лінію на ізоляцію Путіна і, що найнеприємніше для російського президента, посилає чіткий сигнал його оточенню, політичній еліті, яка вкрай зацікавлена в нормалізації відносин із Заходом.

Не за красиві очі Путіна призначили президентом Росії – він мав виконувати певні функції, представляючи інтереси цієї клептократії на Заході. Росія – це бензоколонка, вона залежить від стосунків із Заходом як сировинна держава, а політичні еліти залежать від нього особисто – у них там дружини, діти, нерухомість, бізнес-активи тощо.

Вищезазначені події показують, що на Заході розв'язувати питання з Путіним більше не будуть. Від цього у російських політичних еліт будуть поступово зріти нехороші для Путіна думки: чи ця людина нам потрібна як президент?

У російській історії, як продовженні радянської, часто виникала ситуація, прекрасно описана у вірші Галича: "Оказался наш отец не отцом, а сукою".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...