Яка риса є відмінною для нашого народу

Ми здатні пробачати і захищати, перейматися навіть за тих, хто зробив нам боляче. Це іноді грає проти нас, але у результаті - рятує.

Коли ти робиш щось хороше для своєї дружини - ти допомагаєш державі. Коли ти виховуєш сина чи доньку - ти піклуєшся про майбутнє Батьківщини. Коли ти хочеш жити краще - це не гріх та не егоїзм - це любов до себе - тобто, до одного з громадян своєї України.

Мені здається, що любов є відмінною рисою нашого народу. Ми здатні пробачати і захищати, перейматися навіть за тих, хто зробив нам боляче. Це іноді грає проти нас, але у результаті - рятує. Вже стільки століть рятує. Ми здатні бачити Людину, а не її ідею, національність, характер. Людину - з великою душею і щирим серцем, яке є у кожного. Це відрізняє нас і від європейців, і від росіян (у більшості).

Ми багато говоримо про зраду, про злих політиків та поганих президентів. Але чому ми так мало говоримо про прекрасних людей України? Чому чийсь гріх перекриває в наших очах святість іншої людини? І наші діти, сидячи поряд, чують розмови про "жахи", "страхи", "гріхи". Чому ж вони не чують від нас про надію, любов, відданість?

Вони потім ростуть з цим страхом - що хтось зрадить. Що зрадить держава. Зрадять близькі та рідні люди. А впевненості у тому, що навіть якщо весь світ буде проти, хтось дасть нам руку - у них немає. Саме цьому і треба навчити їх.

Нічого нового не сказав. Але іноді не треба нового - краще пригадати старе. Бо був нещодавно я на шкільному концерті. Там було сім пісень про "чорного ворога, смерть, жах". І лише одна - про те, що "я подам тобі руку, коли ти впадеш, бо ти мій співвітчизник та друг, бо ми ж українці" (точні слова не наведу, передаю головний зміст). І діти, співаючи все це, вже не відчували майже нічого - вони звикли до постійного ворога та постійної зради всередині країни. Звикли, розумієте?..

Якщо ми хочемо, щоб наступне покоління було сильнішим за нас, то ми маємо навчити їх звикати спочатку - до вірності своїй державі, а потім вже - до присутності зради. Бо інакше нормою стане те, про що говорять частіше...

І думаю, якщо бути вірним своїм близьким, своїй державі, і почати відданість з себе - то зрада як явище стане чужим. Поки що, на жаль, це явище - стає звичним. Тож - єднаймося, друзі. Слава Україні!

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...