Якби не конфлікт з Аваковим, Саакашвілі давно був би прем'єром, - Найєм

Конфлікт з Арсеном Аваковим на засіданні Ради реформ був величезною помилкою з боку Михайла Саакашвілі.

Сварка двох політиків виявилася дуже корисною для Арсенія Яценюка. Фото: 112.ua.

Депутат від БПП, соратник Михайла Саакашвілі вважає, що в нинішній ситуації в одеського губернатора мало шансів зайняти пост прем'єр-міністра. І однією з причин є сварка з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Таку думку він висловив в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною, передають Патріоти України.

"Його (Саакашвілі, - ред.) конфлікт з Аваковим на засіданні Ради реформ був величезною помилкою. У мене є чітке переконання, знаючи всю передісторію цих відносин, що якби не цей конфлікт, у Міші зараз була б можливість бути обраним прем'єр-міністром, у тому числі голосами «Народного фронту». Я в цьому анітрохи не сумніваюся", - сказав Найєм.

При цьому він прокоментував зроблену раніше Аваковим заяву про те, що Саакашвілі пропонував йому зайняти посаду прем'єр-міністра. "Я знаю точно, що ця розмова була. Але Міша не може пропонувати прем'єрство, Міша - губернатор. Розмова була, мені здається, приблизно в такому ключі: Арсен Аваков дійсно є одним із лідерів «Народного фронту». А після історії з Барною (Олег Барна - народний депутат, який намагався винести Арсенія Яценюка з трибуни Верховної Ради прямо під час виступу, - ред.), поведінка Арсена Борисовича - і у фракції, і поза нею - дуже чітко дала зрозуміти, де точка сили, і це не Арсеній Петрович .

Аваков дійсно контролює більшу частину фракції, як член партії або як член команди. Він є однією з найбільших опор Яценюка. Якби не Аваков - Яценюка не було б уже завтра. Це всі розуміють", - заявив нардеп.

"Михайло - щиро граюча людина, він може прийти і просто в лоб сказати: «Арсен, давай вже! Є варіант (перейти в прем'єри, - ред.)». Я думаю, розмова була саме такою. Але я не був свідком. Розмова була, це правда. І якби не ця сварка, під час якої, як мені здається, Арсен Борисович чомусь вирішив заступитися за Яценюка.

Ми бачили поведінку Яценюка. Це було не дуже красиво. Ну, а далі включився, мені здається, абсолютно східний характер обох чоловіків. Тому що публічні образи (з точки зору східного характеру, - ред.) ти просто не можеш винести. Якщо щось говориться публічно і відкрито - треба вставати і відповідати. А там вже пішли емоції, і найприкріше, що вони тепер ніколи не переступлять через це", - резюмував Найєм.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...