Які великодні подарунки вважаються традиційними

І у наш час зберігаються традиції відносно того, що саме дарувати на Великодень

Фото: uainfo.orgДля багатьох з нас Великдень одне з найулюбленіших та довгоочікуваних свят. Звісно свято супроводжується походами на гостини та подарунками. Що саме стало традицією дарувати на Великдень, з'ясували Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цілком очевидно, що серед подарунків обов'язково мають бути символи свята - писанка, крашенка, великодній кролик у вигляді іграшки, або щось суто церковне. Писанки чи крашенки мають дуже древню традицію і їх подарунок обов'язково супроводжується словами - "Христос воскрес".

Якщо православні воліють на Великдень обмінюватись переважно крашенками, то католики та протестанти переважно дарують чарівну крольчиху. У родинах, які відносяться до цих конфесій, вірять що на Великдень вона розносить по домівках чудових та вихованих дітей, крашені яйця до столу. Легендо про крольчиху вперше з'явилась у Німеччині у п'ятнадцятому сторіччі, а потім вже з німецькими переселенцями рушила світом.

У нас також поступово поширюється ця традиція ,проте переважно у містах. У магазинах у переддень свята можуть запросити кролика у вигляді шоколадки, іграшки, або надувної кульки.

Проте на Великдень порадувати близьких можна і іншими речами. Все, що за формою нагадує яйце. Це можуть бути невеличкі скриньки, брелки, можна пошукати годинник з символікою яйця, або кролика.

До того ж не обов'язково робити статусні подарунки. Це може бути і звичайна кулькова ручка, на ковпачці якої зображена мармизка кролика. Чи статуетка-кролик. Жінкам сподабається смішний фартух з зображенням яєць чи курки. Доречні будуть навіть капці із святковою символікою.

До свята продається багато декоративних кошиків для кухні, які сплетені у форму курча, продаються солонки у формі кролика чи яйця, спеціальні блюда, на які можна підносити паски з крашенками.

Тобто будь-який подарунок, у якому є натяк на свято, стане доречним ,головне, щоб він підносився у доброму гуморі та зі щирого серця.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...