Якщо не вдасться зберегти державотворчий курс, то у 2021 році президентом України стане Віктор Медведчук, - Портников (відео)

Журналіст підкреслив, що лідер "Українського вибору" вже активно готується до президентства.

Віктор Медведчук. Фото:from-ua.com

У 2021 році лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук може стати президентом України. Про це заявив український журналіст і політичний оглядач Віталій Портников в ефірі каналу Еспресо 8 квітня, зазначають Патріоти України.

Він підкреслив, що на президентських виборах 2019 року можуть перемогти популістські сили.

"Не будемо їх зараз персоніфікувати. Лідери цих популістських сил говоритимуть те ж саме, що вони говорять зараз: що потрібно домовлятися, що Захід не може нам допомогти, він тільки висуває нам умови, що нам потрібно припиняти війну з Росією і що ця війна не припинялася, тому що українська влада не хотіла припиняти її, тому що вона на ній збагачувалася, а насправді можна про все домовитися", – сказав Портников.

Журналіст додав, що лідери цих популістських сил поїдуть у Москву домовлятися про завершення збройного конфлікту на Донбасі, після чого буде поставлено питання про проведення дострокових парламентських виборів, оскільки у 2019 році жителі окупованого Донбасу не мали можливості голосувати.

Він прогнозує, що дострокові вибори можуть пройти у 2020–2021 році. Більшість здобудуть проросійські сили.

"І тоді на президентських виборах, які будуть призначені новим парламентом, тому що він змістить цього популіста (якого оберуть навесні 2019 року – ред) як людину, яка нездатна достатньою мірою домовитися з Росією. Тоді будуть президентські вибори", – сказав Портников.

На його думку, у них візьме участь один кандидат, якого підтримає більшість українського суспільства.

"А всі інші кандидати – у вишитих сорочках – підставні. І вони кричатимуть, що готові воювати з Росією до останнього українця, і всі будуть над ними сміятися. Тому що реальний народний висуванець, герой, кумир, людина, яка домовилася з Путіним і про полонених, і про інтеграцію, і про все інше, він матиме абсолютну підтримку громадян", – заявив журналіст.

Портников додав, що "це людина, яку ще у 2004 році було обрано у Кремлі в якості президента України". Він уточнив, що говорить про Медведчука.

"Якщо не вдасться зберегти державотворчий курс і якщо популістські сили (при цьому не має значення, хто їх персоніфікуватиме) переможуть на президентських виборах 2019 року, то у 2021 році президентом України стане Віктор Медведчук", – прогнозує журналіст.

Він не відкидає, що лідер "Українського вибору" може стати президентом навіть не в підсумку виборів.

"Можливо, він уже буде прем'єром в уряді національної єдності. Можливо президент піде у відставку за станом здоров'я, а він, як голова Верховної Ради (до речі, його дуже легко обрати на цю посаду) почне виконувати обов'язки. Ось вам і вся історія. Дуже просто", – сказав Портников.

На його думку, Медведчук активно готується стати президентом України.

Чергові парламентські та президентські вибори в Україні мають відбутися у 2019 році. Медведчук заявляв, що у виборах президента брати участь не збирається, а в парламентських, напевно, братиме.

За даними ЗМІ, він є кумом Путіна. Він очолював Адміністрацію Президента Леоніда Кучми з 12 червня 2002 року до 21 січня 2005-го. З травня 2015 року Медведчук входить до складу підгрупи з гуманітарних питань у межах мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном полонених на сході України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20